theater

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een moeder


vr 21 februari 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Over de (on)voorwaardelijke liefde tussen moeders en zonen

Is de ogenschijnlijke kloof tussen religie en homoseksualiteit te overbruggen? Voor Marcus Azzini, regisseur en artistiek directeur bij Toneelgroep Oostpool, is het een persoonlijk vraagstuk waarvan hij denkt dat moeders de redding kunnen zijn. Sommige gelovige moeders van homoseksuele zonen vinden in hun leven een manier om te verzoenen. Zij hebben de kracht om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben. Om iemand te accepteren die anders is dan zij; een vorm van erkenning zonder de ander te willen veranderen.

Nazmiye Oral, vaste speler en auteur bij Adelheid+Zina, waarschuwt. Zij weet dat moeders hun kinderen als geen ander onherroepelijk kunnen verstoten. Verzoenen is geen vanzelfsprekendheid. Alleen een moeder kan zeggen ‘ik gaf jou het leven, maar nu verklaar ik je dood’. Hoe onvoorwaardelijk is die liefde tussen een moeder en een kind dan?

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan op zoek naar gelovige moeders en homo-zonen om met hen in gesprek te gaan. Ze halen verhalen op uit verschillende religieuze gemeenschappen die, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt vormen voor een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en religie.

Website: Toneelgroep Oostpool

Eindregie: Adelheid Roosen

Met en door: Nazmiye Oral, Marcus Azzini, e.a.

Nazmiye (vaste speler en auteur bij Adelheid+Zina) en Marcus (regisseur en artistiek directeur bij Toneelgroep Oostpool) zijn extravert, ruimdenkend en eigenzinnig-gelovig. Ze hebben beiden een migratieverleden. En zijn ouder én kind.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: