toneel

Toneelgroep Oostpool

Edward II The Gay King


wo 26 januari 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Een scherp en humoristisch koningsdrama

Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is.

Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuzes zijn politieke en wereldlijke taken te verwaarlozen. Iedereen om Edward heen dient de kroon en handelt uit landsbelang. Maar wat als dat ‘landsbelang’ voor iedereen iets anders betekent? Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten deze twee elkaar uit of zijn ze te combineren in één mens?

Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie.

Queer koningsdrama
Regisseur Char Li Chung maakt een eigentijds kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s Edward II. Marlowe creëerde met Edward II in de 16e eeuw één van de eerste openlijk homoseksuele personages. Na het zeer goed ontvangen Don Caravaggio (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes De Profundis (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch queer personage.

Website: Toneelgroep Oostpool

tekst: Christopher Marlowe

bewerking: Jibbe Willems

regie: Char Li Chung

spel: Abe Dijkman, Matthijs IJgosse, Fjodor Jozefzoon, Tobias Kersloot, Ziggy Knel, Sigrid ten Napel

dramaturgie: Madelon Kooijman

Ook interessant voor jou: