toneel

Toneelgroep Oostpool

iHo


za 21 oktober 2017   Grote zaal

19:00 - 23:00 uur

Bestel snel


Portret van een familie in verwarrende tijden.

  • Van de makers van Angels in America
  • Met: Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Fahd Larhzaoui, Tibor Lukács, Rick Paul van Mulligen, e.a.
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren

Gedesillusioneerd ziet de 72-jarige communist Gus Marcantonio het leven niet meer zitten. Hij beweert te leiden aan alzheimer, maar eigenlijk is er van de wereld niet geworden wat hij gehoopt had. Alleen de dood lijkt hem nog zinvol. De gehele familie komt bijeen in het ouderlijk huis in New York om de kwestie te bespreken. Allemaal nemen ze hun eigen sores mee waardoor de onderlinge verhoudingen op de proef worden gesteld. Thema’s als euthanasie, religie, politiek en relaties raken elkaar in dit herkenbare familiedrama.

Universeel en persoonlijk

iHo gaat over de worsteling hoe wij ons als mens verhouden tot het leven in de huidige wereld, waar de vaste denkbeelden van vroeger niet meer aanwezig zijn en een alternatief niet voorhanden is. Hoe laat je in liefde los bij gebrek aan houvast? Een stuk over hoge verwachtingen en de angst voor teleurstelling. De familie Marcantonio weerspiegelt ieders familie, ieders twijfels, ieders poging tot zingeving en ieders angst dat het allemaal voor niets is geweest. Universeel en persoonlijk tegelijkertijd.

Herkenbaar en humorvol

Marcus Azzini regisseerde Angels in America van Pulitzer prijswinnaar Tony Kushner, de theaterhit uit 2015. Nu brengt hij Kushners nieuwste toneelstuk naar Nederland. De dialogen zijn vlot, humorvol, herkenbaar en actueel. De topcast bestaat onder anderen uit Hans Dagelet, Jacqueline Blom, Tibor Lukács en Rick Paul van Mulligen. Met hen gaat Azzini op zoek naar zowel het meedogenloze als de lichtheid van het stuk.

Hans Dagelet en Jacqueline Blom genomineerd voor toneelprijzen

Hans Dagelet en Jacqueline Blom spelen grote rollen in iHo. Afgelopen seizoen schitterden ze beiden in Ondertussen in Casablanca, een coproductie van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Voor hun spel in deze voorstelling zijn ze allebei genomineerd voor een grote toneelprijs. Hans Dagelet is genomineerd voor de Louis d’Or,  Jacqueline Blom voor de Theo d’Or. 

Website: Toneelgroep Oostpool

Met: Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Abe Dijkman, Astrid van Eck, Fahd Larhzaoui, Eva Laurenssen, Tibor Lukács, Rick Paul van Mulligen, Chiem Vreeken en Sophie van Winden
Tekst: Tony Kushner
Vertaling: Rob Klinkenberg
Regie: Marcus Azzini

De voorstelling duurt 4 uur

Ook interessant voor u: