jeugd & familie

De Tantes (7+)

De Toneelmakerij


vr 27 november 2020   Grote zaal

19:00 - 20:25 uur

Bestel snel


Van je familie moet je het hebben

“Tip: ga voor de voorstelling naar de WC, anders doe je het in je broek van het lachen.” | Midas, 9 jaar

De Tantes won de ZAPP Theaterprijs en de Gouden Krekel voor beste jeugdtheatervoorstelling 2015. Het draait allemaal om Joris, die in een verlaten visrestaurant woont. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis nooit buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree de deur inslaan. Ze komen hun neefje manieren leren. De tantes hebben grootse plannen.

Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

"Een flitsend geschreven komedie." | NRC★★★★

Een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. Over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

In de coronaperiode (met de verplichte 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk zelf je stoel te kiezen. Het systeem biedt automatisch de best beschikbare plaatsen. Rij- en stoelnummer vind je terug op je e-ticket.

Website: Toneelmakerij

“Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.” Krekeljury 2015

“Deze voorstelling maakt je vrolijk!" Jury Zapp Theaterprijs

‘‘Het Nederlandse repertoire is een waanzinnige komedie rijker geworden. De Tantes is een goddelijk goeie voorstelling!” Theaterkrant ★★★★★

“Zoals het een goede komedie betaamt, zie je de ontknoping van het plot al van verre aankomen, maar de ontroering als Joris de volwassenen de les leest en vraagt te kijken naar wie hij is, is onverwacht indringend.” NRC Handelsblad ★★★★

tekst - Roel Adam

regie - Paul Knieriem

met Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdewsing en Stefanie van Leersum

Deze voorstelling is precies grappig, leuk of interessant genoeg als je 7 jaar of ouder bent. We vragen ouders/begeleiders deze grens te hanteren. Baby’tjes kunnen helaas niet naar binnen.

In deze coronaperiode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Ook interessant voor jou: