toneel

Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a.

Tonio


za 22 februari 2020   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt?

De indrukwekkende, rauwe bestseller van A.F.Th. van der Heijden over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor theater. In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Hoe blijf je elkaar vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

"'Tonio': Twee mensen op eigen eilandjes van verdriet." | Telegraaf

Inleiding door Lisa Zweerman

Allereerst was er het boek, toen kwam de film en nu het toneelstuk. Hoe zorg je ervoor dat zo’n toneelstuk iets toevoegt aan wat er al is? Lisa Zweerman gaat tijdens de inleiding in op de aanpak en de keuzes van bewerker en regisseur Ignace Cornelissen en de manier waarop de acteurs zo’n zwaar onderwerp als het verlies van je kind benaderen in hun spel. 

Lisa Zweerman studeert aan de Toneelschool Maastricht. Ze was afgelopen jaar te zien in het theaterstuk Amadeus van Het Nationale Theater. Daarnaast had ze grote rollen in de televisieseries Aaf en Smeris en de oorlogsfilm Riphagen. Ook had ze de hoofdrol in de webserie De slet van VWO 6 en speelde ze rollen in Flikken Maastricht en de Johan Nijenhuis-film Mannen van Mars. 

Website: Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Met o.a. Porgy Franssen, Jacqueline Blom en Lisa Zweerman
Naar de roman van A.F.Th. van der Heijden
Bewerking en regie: Ignace Cornelissen

"Niettemin is Tonio een integere theaterbewerking geworden, die vooral benadrukt dat je elkaar niet los moet laten, ook als het even niet lukt om elkaar vast te houden. Franssen en Blom geven elkaar de ruimte maar eisen zelf ook de aandacht op. Soms verstaan ze elkaar amper, maar ze verliezen de ander geen moment helemaal uit het oog." | NCR ★★★

"Tonio laat zien dat verdriet niet alleen eenzaam maakt, maar ook egoïstisch" | Het Parool

"Bewerking 'Tonio' blijkt voltreffer." | HDC Dagbladen

"Jacqueline Blom en Porgy Franssen overtuigen zeer als ouders van de plots overleden Tonio." | Volkskrant

"Mooi ingetogen theaterbewerking van A. F. TH. van der Heijdens requiemroman 'Tonio'." |NRC

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: