toneel

Turks Fruit

Chris Peters, Ali Zijlstra e.a.


do 21 maart 2019   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Hommage aan liefdesverhaal zonder weerga

  • Naar de roman van Jan Wolkers
  • Het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur
  • Met Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit.

Turks Fruit vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit ultieme liefdesverhaal.

NB: seks en grof taalgebruik

Deventer Boekenweek
www.deventerboekenweek.nl

Website: Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel uit Kar-Ma's Keuken voor € 18,50 per persoon.

Op het menu staan authentieke Turkse gerechtjes op een plank: Linzensoep, Borrek, Imam bayildi en köfte.

Of de vegetarische optie: maaltijdsalade geitenkaas met zongedroogde tomaat, rode ui, komkommer, avocado en olijf geserveerd met warme honing, walnoten en verse frieten.

Dessert: het is mogelijk om voor €5,00 baklava en turksfruit te bestellen bij de koffie of thee.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

De inleiding gegeven door Debbie Korper gaat in op de geschiedenis van het boek, zoals de autobiografische elementen die Jan Wolkers erin verwerkte. Tevens komt aan bod hoe een roman met zoveel expliciete seks bewerkt kan worden voor toneel, hoe de rollen werden uitgewerkt en hoe de regisseur met de acteurs aan het stuk heeft gewerkt.

Debbie Korper speelde onder andere bij Toneelgroep Centrum, RO Theater, Toneelgroep Oostpool, Growing up in Public, Firma Rieks Swarte, Productiehuis Rotterdam en De Toneelmakerij. Op televisie was zij onder andere te zien in de series Wet & Waan, Vuurzee, Oh mijn hemel, Spangas, De zeven dagen van Den Uyl en De Luizenmoeder, seizoen 2. Debbie Korper speelt de moeder van Olga in Turks fruit.

Ook interessant voor u: