specials

Uitgelezen verhalen

Literatuur ontmoet theater


za 17 februari 2018   Panorama Foyer (2e etage)

20:30 - 22:50 uur

Bestel snel


Marjolijn van Heemstra en Titus Muizelaar komen voorlezen!

Waarom zou je alleen voorlezen aan kinderen? Als volwassene geniet je er evenveel van. Daarom is het programma Uitgelezen Verhalen zo’n sterke formule. Op 17 februari laat u zich voorlezen door perfecte stemmen van topacteurs en theatermakers: Marjolijn van Heemstra (theatermaker en schrijver van En we noemen hem), Titus Muizelaar (Maatschappij Discordia, Toneelgroep Amsterdam) en Ludwig Bindervoet (theatercollectief Urland). 

U kunt dit meemaken tijdens de 15e editie van Uitgelezen Verhalen. Eenmalig niet in Theater Bouwkunden maar in de Deventer Schouwburg. Werk van de volgende schrijvers valt te beluisteren: Virginia Woolf, Bertram Koeleman, Pieter Kranenborg en Jamal Ouariachi. En Marjolijn van Heemstra leest ook voor uit haar eigen prijswinnende boek.

Ook zangeres Johanneke ter Stege is te horen deze avond. Zij was stadsdichter van Deventer (2015-2017).

Bij Uitgelezen Verhalen krijg je de mooiste literaire verhalen voorgelezen door ervaren toneelspelers, ingeleid door samensteller van het programma Pieter van Scherpenberg. En de muziek tussendoor laat je afscheid nemen van het verhaal dat je net hoorde. Een bij voorbaat onvergetelijke avond tijdens de landelijke Week van het Korte Verhaal van 14-21 februari.

Ook interessant voor u: