theatercollege

Unbeschreiblich Weiblich

Saskia Noort & Stella Bergsma


do 23 november 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Met Saskia Noort, Stella Bergsma en driekoppige band o.l.v. Julia Schellekens

Wat is een vrouw eigenlijk? Is ze haar maatschappelijke positie? Haar lichaam? Haar relaties of uiterlijk? Is dit alles met een pen te beschrijven? Saskia Noort en Stella Bergsma wagen zich eraan. Samen met hun bloedeigen band Flaming Vulva's en een divers leger aan schrijfsters beschrijven en bezingen ze alles wat ze meemaken, wat hen opwindt of irriteert, kortom hoe het is om vrouw te zijn deze tijd. Van daten tot bodyshamen. Van abortus tot ouderschap. Van politiek tot romantiek. Verwacht te huilen te lachen en ademstokkende herkenning. Als je de zaal verlaat voel je je geïnspireerd, vol zusterliefde en natuurlijk... onbeschrijfelijk vrouwelijk!

Over Saskia Noort
Saskia Noort is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater waaronder Nieuw Buren en De Eetclub. In haar carrière heeft zij meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de GNM Meesterprijs voor haar gehele oeuvre (2013) en twee nominaties voor De Gouden Strop voor ‘Terug naar de Kust’ en ‘De Eetclub’.

Over Stella Bergsma
Stella Bergsma is schrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band EinsteinBarbie. In maart 2016 verschijnt Bergsma's debuutroman Pussy Album, een spraakmakend boek, dat haar in één klap op de kaart zet in literair Nederland. Stella schrijft columns voor onder meer de Volkskrant, HP/De Tijd, De Morgen, NTR, en Linda, over politiek, actualiteiten, seks en andere ongemakkelijke zaken. Daarnaast is zij regelmatig op televisie te zien in programma's als DWDD, Ladies Night, Jinek, Mondo, Pauw, Winteruur, RTL Boulevard, De Slimste Mens, Weet Ik Veel en de TV Kantine. 

 

Met: Saskia Noort en Stella Bergsma

Gasten: wisselende gastschrijvers en een driekoppige band o.l.v. Julia Schellekens (de dochter van Saskia)

Regie: Wimie Wilhelm

Producent: Senf Producties

Foto’s: © Ellen van Bennekom

Nina Hagen: Videoclip Unbeschreiblich Weiblich. uitzending TopPop 1979

Geen voorstelling zonder muziek. Huisband Flaming Vulva’s brengt avond aan avond de beste en mooiste nummers, die naadloos passen bij alle onderwerpen die in Unbeschreiblich Weiblich voorbij komen.

De band bestaat uit: Julia Schellekens, Louisa Brunhoso en Judith Rijsenbrij
Julia (bekend onder haar artiestennaam Juliet (HOME | Juliet (julietzegt.nl)), sloot deze zomer het SBS6 programma ‘De Oranjezomer’ elke week muzikaal af met een muzikale column. Met haar authentieke stem en scherpe teksten staat Juliet voor een herkenbaar geluid binnen de Nederlandstalige luisterpop. Ze zingt over klein zeer en grote gedachten. Haar wekelijkse komische 30-seconden liedjes, die ze opneemt vanachter haar piano, vergaarden miljoenen views op sociale media, en maakten haar bekend bij een groter publiek. 

Louisa Brunhoso is vocaliste en performer. Een bekend gezicht in het Nederlandse Popcircuit. De laatste jaren tourde ze het land door als backing vocalist met artiesten zoals o.a. Julia Zahra, Linde Schöne, IGOR en REINDIER. Op het podium is ze als een vis in het water met haar kenmerkende soulvolle stem en aanstekelijke energieke performance.

Judith Rijsenbrij is toetsenist, zangeres en producer en maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische pop onder artiestennaam Puntjudith. Ze speelt met de grenzen tussen muziek, dans, film en fashion en bouwt zo visuele werelden rondom haar muziek heen. Ze toerde mee met Popronde (2021) als OOR-Talent en haar film Lawines (2022) ging in première op het Nederlands Filmfestival en draaide onder andere tijdens Amsterdam Dance Event en Fashionclash.

Ook interessant voor jou: