theatercollege

Unbeschreiblich Weiblich

Saskia Noort & Stella Bergsma


do 23 november 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


LET OP; Deze voorstelling is verplaatst naar 23 november 2023, kaartkopers zijn per e-mail geinformeerd.


Nina Hagen zong eind jaren zeventig deze rebelse punksong over abortus en dirigeerde daarmee een hele generatie meisjes direct de tweede feministische golf in:

'Unbeschreiblich Weriblich is een ode aan Nina’s rebellie en een spervuur aan literatuur'. 

Hoe is het nou om een vrouw te zijn in de wereld van nu? 

Unbeschreiblich Weiblich! Nina Hagen zong eind jaren zeventig deze rebelse punksong over abortus en dirigeerde daarmee een hele generatie meisjes direct de tweede feministische golf in. Anno nu blijkt het glazen plafond alleen maar wat barstjes te vertonen. Er stijgen steeds meer conservatieve geluiden op die het dameslijf willen bepalen en beperken. Er is een loon én orgasme kloof en Nina’s lied lijkt vergeten. Hoe is het nou om een vrouw te zijn in de wereld van nu. Hoe is het om de ander te zijn? In 'Unbeschreiblich Weiblich' geeft een literair divers razend en lachend leger van schrijvers en muzikanten antwoord op die vragen. Een ode aan Nina’s rebellie en een spervuur aan literatuur.

Over Saskia Noort
Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim honderdduizend exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020.

Over Stella Bergsma
Stella Bergsma is romanschrijver, opiniemaker en frontvrouw van de band Einsteinbarbie. Stella schrijft columns, artikelen en verhalen voor onder meer de Volkskrant, De Morgen, HP/DeTijd, Linda en Vrij Nederland. Ze is regelmatig te gast in talkshows om haar ongezouten mening te geven over gevaarlijke zaken als feminisme, seks en literatuur. In 2022 onderzoekt zij het taboe op borsten in de documentaire Sorry voor de tieten (Net5).

Met: Saskia Noort, Stella Bergsma, wisselende gastschrijvers en een driekoppige band.

Regie: Margôt Ros

Nina Hagen: Videoclip Unbeschreiblich Weiblich. uitzending TopPop 1979

Ook interessant voor jou: