muziektheater

Urban Myth (Manoushka Zeegelaar Breeveld, Susan Visser, Eric Corton e.a.) - Celia


wo 13 maart 2019   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Celia

'Celia!' vertelt het waargebeurde verhaal over twee Cubaanse vrouwen: Celia Sánchez en Celia Cruz. De één van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie, de ander een populaire zangeres die naar de Verenigde Staten is gevlucht. Sánchez probeert Cruz tijdens de Koude Oorlog over te halen om terug te keren naar Cuba. Zodat ze mee kan helpen het land op te bouwen.

“Wie Salsa-muziek kan waarderen en van theater houdt, zal zich bij Celia! zeker vermaken.” | ★★★★ Musicalworld

Maar waar Sánchez kunst ziet als mogelijkheid tot een collectief ideaal, ziet Cruz het als een individualistische viering van de vrijheid. Daarmee ontstaat tussen de vrouwen een spannend conflict over idealisme, solidariteit, vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. Durf je je vol idealisme in te zetten voor een nieuwe wereld, ook als dat ten koste gaat van je individuele vrijheid? Dit spannende conflict staat centraal in de scherpe tekst van Koos Terpstra. De soundtrack komt van de band Timbazo.

“Woorden worden bekroond met een knallende versie van La Vida Es Un Carnaval” | ★★★★ NRC

Urban Myth 

Urban Myth maakt voorstellingen die snijden aan de actualiteit, die ontregelen en morrelen aan vaste denkpatronen. Muziek speelt een prominente rol (Urban Myth swingt!) en er zijn altijd krachtige beelden op een groot scherm
te zien. Het kloppende hart van Urban Myth is de steeds weer terugkerende thematiek: de zoektocht naar identiteit binnen een cultureel divers Nederland. 

Website: Urban Myth

Spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Susan Visser, e.a.

Regie: Jörgen Tjon A Fong

Tekst: Koos Terpstra

Muziek: Nils Fischer, Samuel Ruiz, Oscar Cordero, Joe Rivera, Marc Bischoff, Armando Vidal

Kostuums: Jantine Kraaijeveld

Dramaturgie: Corien Baart

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: