show

Vanishing point XL

Panama Pictures


wo 17 mei 2023   Grote zaal

20:00 - 21:00 uur

Bestel snel


We zijn onsterfelijk zolang we leven.

In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, wat het betekent om ouder te worden.

Panama Pictures brengt in vijf theaters een 'extended version' van Vanishing Point. Deventer Schouwburg is er een van!

Met veertien dans- en circusstudenten van Fontys Dansacademie en ACaPA voegen we een jonge generatie twintigers toe aan het intieme verhaal over vergankelijkheid. Als niet te temmen jeugd die een plek opeist nemen ze het toneel af en toe volledig in beslag. De groepsscènes worden ermee nog grootser en spectaculairder, het contrast tussen wervelende dynamiek en kwetsbare verstilling nog groter, de fysieke zoektocht nog intenser.

Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het pulserende leven zich elders lijkt te bevinden. De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks met een grote fysieke impact, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt...

Vanishing Point speelt zich af in een gefragmenteerde, architectonisch vormgegeven ruimte met ronde en rechte muren, hoeken en doorgangen die spelen met extreme perspectieven en contrasten. Een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen, waar ze wankelen, spelen met de risico’s, het lot tarten. Waar hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én niet te temmen zijn.

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta, met in de hoofdrol een door Davide Bellotta en muzikant Budy Mokoginta live bespeelde modulaire analoge synthesizer; met de ‘oude’, onvoorspelbare techniek ervan wekken ze nieuwe beats tot leven, gecombineerd met live gitaarmuziek en soundscapes.

Panama Pictures ken je wellicht van hun prachtige voorstelling tijdens Deventer op Stelten 2022 in de Bergkerk. 

Choreografie: Pia Meuthen
Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Eddy Becquart, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Tarek Rammo
Live muziek: Davide Bellotta & Budy Mokoginta

Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp: Sammy Van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie

Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Jansen
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong

Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.

"Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen." | Brabants Dagblad

"Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt." | Volkskrant

Ook interessant voor jou: