cabaret

Veldhuis & Kemper

Hou dat vast


do 31 maart 2022   Grote zaal

20:00 - 21:45 uur

Bestel snel


Het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo, confronterend, grappig en ontroerend.

“De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt” – Schopenhauer. 

Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’, het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo? Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel! Met ontroering als onverwachte bonus. Dat weten ook de bezoekers van hun laatste programma ‘Geloof ons nou maar’ waarmee Veldhuis & Kemper naast volle zalen en prachtige recensies ook een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs van Nederland ‘de Poelifinario’ in de wacht sleepten. U snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

"Vermakelijke scènes waarin zelfspot nooit ver weg is" | Algemeen Dagblad ★ ★ ★ ★  

 

"Vermakelijk programma met spitse speldenprikken" | Theaterkrant

 

 

De voorstelling is grotendeels geschreven voordat het coronavirus de samenleving en daarmee de theaters op slot gooide. Maar de deuren staan weer open en de zalen lopen weer vol. Kemper: "Weer in het theater staan is heerlijk! We hebben het zo gemist om een zaal vol mensen die elkaar niet kennen, heel hard om een grap te horen lachen en misschien af en toe zelfs stiekem een traantje te zien wegpinken."     

'Hou dat vast' markeert twee succesvolle decennia van Veldhuis & Kemper op een podium. Op naar nog twintig jaar volle zalen? ‘Dat is een grote, belangrijke vraag die we elkaar desondanks niet stellen. Dat is nou bij uitstek een vraag die je beter kunt loslaten dan vasthouden’, lacht Kemper. ‘We bekijken nu per programma of we er nog zin in hebben met elkaar. En dat kan best nog twintig jaar voorstellingen opleveren. We zullen het zien.’ Veldhuis vult aan: ‘Dankzij ons jaartje pauze van elkaar hebben we kunnen ervaren dat we allebei ook prima functioneren zonder de ander. Dat is een gezond gevoel en maakt dat we nu beiden vol overtuiging en misschien wel vrijwilliger dan ooit ‘ja’ zeggen tegen Veldhuis & Kemper.’

Ook interessant voor jou: