festival

Festival 4-Oost

Vier Oost Theater Festival


vr 16 juni 2017   Deventer Schouwburg

19:00 - 23:00 uur

Bestel snel


za 17 juni 2017   Deventer Schouwburg

19:00 - 23:00 uur

Bestel snel


Geniet van toneel, muziek, pop-up theater en meer op de eerste editie van het Vier Oost Theater Festival. Tijdens dit zomerse, tweedaagse theaterfestival in en om de vier grote theaters in Overijssel krijgt het culturele talent uit het Oosten van Nederland een unieke, eigen plek. 

Onder andere Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Kameroperahuis, The Young Ones en Theater Sonnevanck reizen op 16 en 17 juni langs de theaters in Hengelo, Enschede, Deventer en Zwolle. Zij zullen niet voor u spelen in de zalen, maar vooral op plekken waar u normaal niet komt. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen kunt u tijdens het festival genieten van muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

Tickets

Dagkaart: €15
Dagkaart voor studenten/CJP: €10
Passe-partout* voor twee dagen: €25

*Met uw passe partout voor het Vier Oost Theater Festival kunt u het festival in alle vier de theaters bezoeken. Als u een passe-partout koopt, kunt u dus bijvoorbeeld op 16 juni het festival in Deventer bezoeken en op 17 juni het festival in Enschede bezoeken.

Website: Vier Oost Theater Festival

Orkest van het Oosten
Delen uit: Octet in F van Franz Schubert (1797 – 1828)

Het Octet van Schubert heeft de allure van een symfonie, maar het speelse karakter van kamermuziek. En zoals altijd bij Schubert schiet de ene smakelijke melodie na de andere voorbij. Acht musici van het Orkest van het Oosten brengen met liefde enkele delen uit dit Octet ten gehore, een van Schuberts allermooiste composities.

Productiehuis Oost-Nederland / Igor Vrebac
Macho Macho

Wat schuilt er achter de Calvin Klein six packs? Welke impact heeft een billboard met bier drinkende baardreuzen op mannen? Wanneer mag een man zijn kwetsbare kant laten zien? Om antwoorden te vinden, nodigen twee macho’s je uit in hun arena waar ze het stereotype over, met en voor de man bevechten. In deze korte versie krijgt het publiek een bondige impressie van de fysieke en humoristische voorstelling Macho Macho van theatermaker Igor Vrebac te zien (BA/NL, 1986).

Sonnevanck
Stil maar meisje

Als de wereld in brand staat, als je het zelf ook even niet meer weet, als je gewoon even je kop in het zand wil steken, wat doe je dan? Precies. Dan zing je. In koor. Waarover maakt niet meer uit. Muziektheater over het warme bad van samen zingen en de koude douche van niet meer weten wie je bent en wat je zelf denkt.

Valerius Ensemble
Een knipoog naar lichte muziek

Het Valerius Ensemble zet zich al bijna 30 jaar in voor het brengen van klassieke kamermuziek op de podia. Zo ook tijdens Vier Oost Theaterfestival. Gespeeld wordt in een bezetting voor piano, viool en cello. Aansprekende werken van diverse componisten worden gebracht onder de titel Een knipoog naar lichte muziek. Vlotte kamermuziek, fris en sprankelend.

 

Kameroperahuis
Kijk, ik zoek!

Wat zie je als je plotsklaps in een ander land moet gaan wonen. Je kijkt om je heen: Platte weilanden, honden aan lijnen, natte straten, lange mensen en chocola op brood. En in alle huizen slapen al mensen. In Kijk, ik zoek! vertelt Mirthe Dokter met verf en kwast het verhaal over een onbekende wereld in het licht van een overheadprojector. Over een jongetje, dat wegvlucht uit de noodopvang, de straat op, rondkijkt, op zoek gaat

Nederlandse Reisopera

De Nederlandse Reisopera investeert voortdurend in aanstormend Nederlands operatalent. Tijdens Vier Oost Theater Festival presenteert de Nederlandse Reisopera twee trio’s die een verrassende combinatie van live opera met dans laten zien. Tenor Oscar Verhaar en sopraan Ellen Valkenburg hebben een programma samengesteld met hun favoriete aria’s.

The Young Ones
Festivouw

Wat is een festival zonder festivalcamping? Niks! In een eindeloze karavaan van rijdende huisjes en uitvouwbare slaapgelegenheden trekt The Young Ones langs de vier steden waar het Vier Oost Theater Festival gaat plaatsvinden. Ter plaatse ontvouwt zich als een vouwwagen een pop up performance, zodat het festival in een echt festival verandert, met een echte camping. Met entertainment door het animatieteam!

Toneelgroep Oostpool
Allemaal mensen

Als je je goed voelt lach je. Zodra je gezicht zich tot een glimlach plooit maken je hersenen endorfine aan. Of die lach nu uit verbeelding of realiteit voortkomt maakt niet uit. Gevoelens van geluk kun je zelf opwekken. Theater werkt net zo, als energiegenerator. Acteurs spelen toneel, de toeschouwers spelen in hun hoofd. Het liefdevolle gevoel waarmee je de theaterzaal uitloopt neem je mee de wereld in. Liefde = liefde.
Marcus Azzini maakt een serie korte voorstellingen over de positieve kracht van geloven. In elk deel ontmoeten twee mensen elkaar. Werkelijkheid en fictie zijn gaandeweg niet meer te onderscheiden, maar de waarachtigheid van de ontmoeting is ontwijfelbaar.

Productiehuis Oost-Nederland / Jelko Arts
Wat schrijf je op een verhuisdoos?

Jelko Arts (1991) schrijft proza en mengt literatuur met theater. Hij tekent verhalen, strips en beeldessays en is oprichter van literair festival Boek op de Bank. Van zijn stripverhaal Wat schrijf je op een verhuisdoos? maakte hij een uniek performance met analoge tekeningen bij een bij een bijzonder verhaal.

Ook interessant voor u: