muziek

Wandelconcerten Deventer 1250

Wandelen door 12 muzikale eeuwen


zo 13 mei 2018   Hanzehof

13:00 - 16:45 uur

Gratis toegang


Ter ere van Deventer 1250 organiseert Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten op drie zondagmiddagen. Per middag klinkt er tussen 13.00 en 17.00 uur elk uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen. Van Gregoriaans tot Gershwin en van kamermuziek tot experimentele muziek. Al wandelend verplaatst het publiek zich van locatie naar locatie.

Programma 13 mei

13.00 uur: Broederenkerk - Russische componisten door Duo Piasza Forte

Op het programma staan werken van Tcherepnine, Rachmaninov, Mussorgski en Scriabin. Het  Duo Piasza Forte bestaat uit Puck van der Hoeven (saxofoon) en Sophie Hulshoff (piano). Zij hebben elkaar ontmoet op het ArtEZ Conservatorium te Zwolle waar zij beiden studeren. Samen vormen zij al meer dan een jaar een klassiek duo en spelen uiteenlopend repertoire, technisch en muzikaal uitdagend. Dit jaar hebben Puck en Sophie de aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Concours in ontvangst mogen nemen.

14.00 uur: Het Penninckshuis - Muziek van Deventer nieuwkomers door Sufi Heartbeat

Sufi Heartbeat bestaat uit de Iraans klassiek geschoolde zanger Farid Dorafshan, de Koerdische windinstrument speler Emrah Oguzturk en de multi-instrumentalist Henk van Glabbeek. Samen vertolken zij prachtige gedichten van de oude mystieke Perzische dichters zoals Rumi en Hafez. Hun muziek neemt het publiek mee in diepe emoties. Emrah bespeelt met grote virtuositeit instrumenten zoals de kaval en duduk. Henk van Glabbeek bespeelt tevens Perzische snaar instrumenten zoals de tar, setar en shurangiz. Tevens zingt hij Nederlands en Engelse interpretaties van de Perzische gedichten. Farid zingt de gedichten in hun oorspronkelijke taal het Farsi.

15.00 uur: Lebuinuskerk - Orkest van het Oosten / Deventer Vocaal Ensemble

Het kamerorkest van het Orkest van het Oosten speelt E. Krenek - Suite voor klarinet en strijkers op. 148a en J. S. Bach - Cantate BWV 11 'Lobet Gott in seinen Reichen'. Deze Bach cantate wordt samen met het Deventer Vocaal Ensemble gebracht. Wat past er beter bij het Hemelvaartsweekend dan dit ‘Oratorium auf Himmelfahrts’ dat voor het eerst werd uitgevoerd in 1735 op 19 mei, jawel, Hemelvaartsdag.

Dit concert is onderdeel van het OvhO LAB; de kraamkamer voor innovatieve ideeën van het Orkest van het Oosten. Met dank aan Europese subsidie voert het Orkest van het Oosten experimentele projecten uit om nieuwe publieksgroepen te bereiken. Het betreft hier een vervolg op de 5 x 5 concerten die het afgelopen jaar op diverse locaties in Deventer zijn uitgevoerd op initiatief van Karl Sousa, violist van het Orkest van het Oosten.

16.15 uur: Burgerweeshuis - TRIFID

Rik Cornelissen is een jazz en klassiek accordeonist die hedendaagse en vernieuwende muziek speelt. Met zijn brede opleiding en kennis van muziekstijlen presenteert hij de accordeon als een modern en veelzijdig instrument. Hij komt naar het Burgerweeshuis met Vincent Houdijk, vibrafoon en Maciej Domaradzki, contrabas. Zij vormen het ensemble TRIFID, een verwijzing naar de ‘Trifid Nebula’, een zeldzame combinatie van drie neveltypes dat een kleurrijke schouwspel in de ruimte creëert.

De muziek van TRIFID is dromerig, intiem en spannend. De combinatie van de instrumenten is ongebruikelijk en zorgt dan ook voor een heel nieuwe klankstelsel. Eigen composities vormen de basis waarin de drie solisten zich als heldere nieuwe sterren manifesteren.


Aanmelden is niet noodzakelijk, maar let op vol=vol. Toegang is gratis, een vrije gift van harte welkom.

In Burgerweeshuis is het mogelijk een consumptie te kopen.

Volgende wandelconcert: 28 oktober 2018

Website: Deventer 1250

Broederenkerk, Broederenstraat 18, 7411 LB Deventer

Het Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer

Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer

Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, 7411 PT Deventer

Deventer Schouwburg - De Perifeer - Jonge Meesters Wilp - Kunstcircuit Deventer - Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer - Stichting Bergkerkconcerten - Stichting Kamermuziek Deventer - Stichting Lebuinusconcerten - Stichting Muziekkring Bathmen - Stichting Musora - Orkest van het Oosten

Ook interessant voor u: