muziek klassiek

project Klassieke Muziek

Duo Elfferich en Moll


zo 11 februari 2018   Kleine zaal

16:00 - 16:30 uur

Gratis toegang


Ter ere van Deventer 1250 organiseert Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten op drie zondagmiddagen. Per middag klinkt er tussen 13:00 en 17:00 uur ieder uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen. Van Gregoriaans tot Gershwin en van klassieke Perzische muziek tot experimentele muziek. En uiteraard staan ook de Deventer componisten Sweelinck en Reincken op het programma. Al wandelend verplaatst het publiek zich van locatie. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar let op vol=vol. Toegang is gratis, een vrije gift is welkom. In de Deventer Schouwburg is het mogelijk een consumptie te kopen.

Programma 11 februari

13.00 uur:  Bergkerk                            Sweelinck door  Jan Klein Bussink (orgel)
14.00 uur:  Het Penninckshuis               Kamermuziek
15.00 uur:  Broederenkerk                    Gregoriaans door Cantorum Carolus Magnus
16.00 uur:  Deventer Schouwburg         Minimal music door Elfferich& Moll

Het repertoire van Elfferich & Moll bestaat uitsluitend uit composities van Jeroen Elfferich. Daarmee zijn ze vooralsnog een uniek piano duo te noemen. Alle stukken hebben een sterk ritmisch karakter en kunnen het beste omschreven worden als eigentijdse minimal music. De door elkaar lopende oneven maatsoorten zorgen voor een bijzonder hypnotiserende sfeer. Elfferich’s zoektocht naar nieuwe klanken en ritmes zorgt ervoor dat zijn muziek iedere keer weer verrast en intrigeert. Zijn achtergrond als slagwerker is vaak duidelijk te horen in de composities. Er zijn inmiddels vier cd’s van Elfferich & Moll uitgekomen bij het New Yorkse Arabesque Records.

Adressen locaties
Bergkerk, Bergkerkplein 1, 7411 Deventer
Het Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer
Broederenkerk, Broederenstraat 18, 7411 LB Deventer
Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer

Organisatie

Deventer Schouwburg - De Perifeer - Jonge Meesters Wilp - Kunstcircuit Deventer - Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer -  Stichting Bergkerkconcerten - Stichting Kamermuziek Deventer - Stichting Lebuinusconcerten - Stichting Muziekkring Bathmen - Stichting Musora

Met dank aan

Deventer 1250 

Website: Deventer 1250

Ook interessant voor u: