muziektheater

Wees Onzichtbaar

Podium Mozaïek i.s.m. RAST


do 16 april 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Afgelast


De voorstelling Wees Onzichtbaar wordt afgelast. De Deventer Schouwburg volgt de voorschriften vanuit de overheid met betrekking tot het coronavirus. Dit betekent dat alle voorstellingen, concerten, activiteiten en evenementen tot 1 juni afgelast worden.

Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Wij doen onze uiterste best de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Lees meer.

 

Naar de prijswinnende bestseller van Murat Isik

Als vijfjarige jongen komt de Turks-Zazaanse Metin met zijn familie in de Bijlmermeer terecht. Hier dicteert een tirannieke vader het familieleven en moet Metin overleven volgens het spreekwoord ‘Wie geschoren wordt, moet stil zitten.’ Dit levert een innerlijke tweestrijd op, die zijn zelfbewustzijn wakker schudt. Langzaam groeit zijn eigenwaarde en komt hij in verzet.

'Wees Onzichtbaar' is een coming of age die een nog ongekend inkijkje biedt in de wereld van een (migranten)generatie opgroeiend tussen de roemruchte flats van Amsterdam Zuidoost. Een wereld die persoonlijk is en verbonden aan de mythische Bijlmer, maar tegelijkertijd ook herkenbaar is voor iedereen die in de jaren ’80 en ’90 groot werd. Een caleidoscopische vertelling over hoe niet één factor je identiteit bepaalt.

Tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoop licht en wordt een trekje genomen van een honeyrose-namaaksigaret.

Website: Theater RAST

Regie: Ṣaban Ol
Bewerking en dramaturgie: Jan van den Berg
Spel: Mingus Dagelet, Marcel Faber, Inci Pamuk en Dilan Yurdakul
Compositie en muziek: Orville Breeveld
Muziek: Emine Bostancı
Decor: Bart Van Merode

Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Producent: Podium Mozaïek i.s.m. Theatergroep Rast
Mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds en Lira fonds