klassiek

Weihnachts Oratorium

Musica Amphion & Consensus Vocalis


do 21 december 2017   Lebuïnuskerk

19:00 uur

Afgelast


De uitvoering van het Weihnachtsoratorium is door de organisatie geannuleerd. Bezoekers die kaarten hebben ontvangen persoonlijk bericht.

Het complete “Weihnachtsoratorium” van J.S. Bach, 6 cantates, uitgevoerd door Musica Amphion en Consensus Vocalis. Vlak voor Kerst een avond lang muzikale en spirituele inspiratie, dankzij Bach’s genialiteit en ontroerende kracht. In samenwerking met de Stichting Twentse Matthäus Passion.  Geen Kerstmis zonder het Weihnachtsoratorium!

Het orkest Musica Amphion, opgericht in 1993, richt zich op de uitvoering van zeventiende- en achttiendeeeuwse orkest- en kamermuziekrepertoire op originele instrumenten. In 2014 is het orkest door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima gevraagd in Tokio op te treden aan het slot van hun staatsbezoek aan Japan.

Het koor Consensus Vocalis is in 1990 opgericht door de Stichting Twentse Matthäus Passion en staat sinds 1996 onder leiding van dirigent Klaas Stok. Concensus Vocalis heeft inmiddels een stevige plek veroverd in de Nederlandse muziekwereld en is het een veelgevraagde partner.

Solisten: Gudrun Sidonie Otto, Margriet van Reisen, Andreas Post en Frans Fiselier.

Dirigent: Klaas Stok.

Ook interessant voor u: