klassiek

Wiener Mozart Trio | Kamermuziek

met werk van o.a. Mozart en Dvořák


ma 15 april 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


De musici van het Wiener Mozart Trio beschouwen het als hun roeping muziek als een spontane en oorspronkelijke ervaring over te brengen.

Hiermee hebben zij een groot publiek vertrouwd gemaakt met alle periodes, stijlen en mogelijkheden van muzikale expressie, zich uitstrekkend van de grote Weense klassieken -met Mozart als een van de vroegste componisten van het genre pianotrio- tot hedendaags. Voor hen staat de persoonlijk-muzikale verhouding tot elkaar voorop. De ontwikkelde gemeenschappelijke muzikale taal én de specifieke klankstijl karakteriseren het familie-ensemble, met als resultaat een muzikaal vrije en onconventionele interpretatie van grote intensiteit.

Over het Wiener Mozart Trio
Het Wiener Mozart Trio werd opgericht in het Mozart-jaar 1991, met als violist Leonid Sorokow. In 2008 verliet Sorokow het Trio en volgde Daniel Auner, zoon van Irina en Diethard Auner, hem op. Het ensemble treedt op in de belangrijke muziekcentra van Europa en daarbuiten, o.a. Azië. Ook neemt het frequent deel aan muziekfestivals. Het Wiener Mozart Trio trad eerder op in onze serie, in 2000 en 2011, met gedenkwaardige uitvoeringen van pianotrio’s van Mozart, Clara Schumann-Wieck, Schubert, Arensky en Smetana. Tijdens het concert van deze avond klinken er onder andere werken van de echtgenoot van Clara Schumann-Wieck en de naamgever van het optredende Trio, Wolfgang Amadeus Mozart.

Musici: 
Daniel Auner, viool           
Irina Auner, piano
Diethard Auner, cello

Website: Wiener Mozart Trio

PROGRAMMA:
Mozart - Pianotrio in G, KV 564
Schumann - Fantasiestücke, op. 88;
Dvořák - Pianotrio nr. 1 in Bes, op. 21

Ook interessant voor jou: