toneel

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)

Het Nationale Theater


wo 15 november 2017   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Drie acteurs, tweeënhalf uur, 37 Shakespeare-klassiekers.

  • Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker brengen deze razende productie in de allerbeste slapstick-traditie voor iedereen die van Shakespeare, theater en humor houdt
  • Het Nationale Theater was voorheen Het Nationale Toneel
  • Inleiding 1 uur voor aanvang om uw voorstelling nog intenser te ervaren

Regisseur Theu Boermans geeft vanavond de grappigste opfriscursus, of de snelste introductie ooit op ‘s werelds grootste theaterschrijver: William Shakespeare. Want wat is er nodig om diens complete oeuvre er in tweeënhalf uur doorheen te jassen? Niet meer dan drie mannen en wat attributen! Dat was het idee van de Britse acteurs Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield, die alle 37 avondvullende Shakespeare-stukken, met in totaal 1834 personages, lichtjes inkortten en uitkwamen op een perfecte theateravond.

De koningsdrama’s worden gespeeld als voetbaltoernooi (om voor eens en altijd duidelijk te maken wie er nu achter wie aanzit) en alle komedies zijn gecomprimeerd tot een superkomedie. De vrouwen die zich in Shakespeare’s stukken als man vermommen, komen allemaal voorbij en zelfs Shakespeares sonnetten worden niet vergeten!

 

Website: Het Nationale Theater

"Hilarisch, geweldig acteren."

"Boeiend, vermakelijk, onderhoudend, knap gespeeld. Super leuk!"

"Hilarische tour de force. Vier sterren."  

Ook interessant voor u: