specials toneel te gast

WirWar

De Hoofdzaak


za 10 november 2018   Kleine zaal

15:00 - 16:00 uur

Bestel snel


Onder de inspirerende begeleiding van theaterdocenten Nienke Goossens en Aad van der Waal hebben de spelers van (N)AH theatergroep ‘WirWar’ toegewerkt naar een bijzondere productie over hun eigen leven met (N)AH. De spelers delen op ontroerende, confronterende en humoristische wijze wat het leven met (N)AH inhoud. ‘De Hoofdzaak’ is een voorstelling die informatie geeft over (N)AH en hoopt op deze manier meer ruimte te creëren voor begrip en (h)erkenning. 

De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door NAH ervaringsdeskundige, pianiste en componist Mariëtte Hehakaya.

In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een of ander vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Naar schatting leven in Apeldoorn ruim 6000 mensen met NAH. Voor Deventer en omstreken is dat 1179 mensen.  Eén op de vier inwoners van Nederland krijgt ooit in zijn of haar, leven met een hersenaandoening te maken. Het leven van deze mensen verandert hierdoor ingrijpend.

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel. Zij helpen mensen met hersenletsel en hun naasten te ontdekken wat nog wel kan, zodat zij weer grip krijgen op hun leven en mee kunnen doen in de samenleving. InteraktContour bied deze voorstelling aan op de dag van de mantelzorg. Ook voor mantelzorgers is het prettig dat er meer begrip en (h)erkenning ontstaat voor mensen met NAH.

Ook interessant voor u: