jeugd & familie

Woeste Willem

Kinderboekenweekspektakel


zo 15 oktober 2017   Grote zaal

11:00 - 12:00 uur

Bestel snel


Een vrolijke familievoorstelling gebaseerd op het prentenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert.

Woeste Willem woont in zijn zelfgebouwde huis aan de rand van een meer. Hij is ooit zeerover geweest en houdt niet van landrotten. Iedereen moet hem met rust laten, ook de dieren. Als op een dag de vlieger van Franka in de boom bij het huis van Willem blijft hangen, klimt ze op het dak. Dat is best hoog en Franka durft niet meer naar beneden. Als Willem haar van het dak af helpt en ook nog de vlieger uit de boom haalt, worden ze vrienden. Willem vertelt haar over zijn woeste avonturen op zee om een schat te veroveren en Franka luistert. Als Franka voorstelt samen een vlot te maken om de schat te zoeken, wordt Willem opeens stil. Hij moet Franka iets bekennen…

Het Kinderboekenweekspektakel is een evenement van de Openbare Bibliotheek Deventer, de Leeuwenkuil en de Deventer Schouwburg.

Muziektheater Kom van Het Dak af is een energieke groep muzikanten en acteurs. In hun eigenwijze liedjes over kleine en grote onderwerpen proberen ze het leven te duiden. Met humor en fantasie bekijken ze de wereld van een heel andere kant.

Regie: Babbe Groenhagen 
Spel en zang: Mieke Rous, Peter van Dijk 
Liedjes: Dick Dijkman 
Accordeon en marimba: Juul Beerda / Kok de Koning 
Snaarinstrumenten en marimba: Dick Dijkman 
Contrabas: Constantijn van der Heijden / Anne Maarten van Heuvelen 
Vormgeving: Frank Prinsen 
Kostuums: Kleur je Hart - Susanne Hurenkamp 
Foto: Ruud Ploeg 

Ook interessant voor u: