toneel

ROSE stories & Toneelgroep Oostpool

WRAK


do 2 december 2021   Kleine zaal

20:30 - 21:45 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!

Fadua El Akchaoui gaat van wrak naar warrior in deze nieuwe soloshow

Actrice en theatermaker Fadua El Akchaoui, onder andere te zien in de hitvoorstelling Melk & Dadels en de bioscoopfilm Meskina, neemt je in WRAK mee op een roadtrip door haar waanzinnige leven.
Via auto’s, klootzakken en onzekerheden gaat ze in deze humoristische ‘coming-of-age’, onder regie van Daria Bukvić, op zoek naar zichzelf.

Deze doortastende vrouw – van laten we zeggen ergens in de dertig - weet als geen ander dat humor en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In diverse flashbacks belandt ze onder andere in de grijze Opel Record van haar vader op weg naar Marokko, waarbij verdwalen een zekerheid is. En wat te denken van die foute groene pooierbak waar haar eerste vriendje mee kwam aanrijden?
Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui in WRAK naar zichzelf en een noodzakelijk stukje zelfliefde. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk nog maar heel kort de regie heeft over haar leven. Pas sinds een jaar of tien voelt ze zich de strijder die ze nu is. Het is een lange weg van wrak naar warrior, maar we komen er wel.

Fadua El Akchaoui: “Mijn leven is ook een roadtrip en het is elke keer weer een verrassing waar ik uitkom. Ik studeerde economie, werd vervolgens docent maatschappijleer op het mbo en nu sta ik op het toneel. Ik hou van het spelen voor publiek. Tijdens de voorstelling lijkt het alsof de tijd even stilstaat. Alsof ik in dat publiek mijn lotgenoten heb gevonden waar ik alles mee kan delen. Dat gevoel is verslavend.”

WRAK is een coproductie van ROSE stories & Toneelgroep Oostpool. 
Na de succesvolle samenwerking met Melk & Dadels is Fadua een van de vaste makers van ROSE stories geworden.
De regie is in handen van Daria Bukvić. Zij is sinds juni 2021 artistiek leider van Toneelgroep Oostpool. 

Website: Rose Stories

Tekst & Spel: Fadua El Akchaoui
Regie: Daria Bukvić
Tekstcoach: Rik van den Bos
Vormgeving & Kostuum: Dymph Boss
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Sound design: Jelle Hoekstra
Techniek: Marco Steenks
Productie: Janneke den Engelsen
Producent: ROSE stories & Toneelgroep Oostpool
Zakelijke leiding & verkoop: Nasim Miradi
Marketing: Dieke van der Spek
Fotografie: Casper Koster

Fadua El Akchaoui heeft in de afgelopen vijf jaar razendsnel carrière gemaakt als actrice, theatermaker en scenarioschrijver. Zo speelde zij onder andere in de hitvoorstelling Melk & Dadels over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse vrouwen. Daarnaast maakte en acteerde ze in de voorstelling Mabrouk met acteur Nasrdin Dchar. Recent stond ze in de theaters met haar eigen voorstelling Bange Rebel.
Naast theatermaken en acteren schrijft Fadua op dit moment aan meerdere producties voor zowel theater, film en tv. In de zomer van 2021 verschijnt de bioscoopfilm Meskina in regie van Daria Bukvić, waarvoor zij meewerkte aan het filmscenario en waarin zij ook als actrice te zien is.

Ook interessant voor jou: