klassiek

Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar | Kamermuziek

Met werken van o.a. Mozart, Schubert en Ravel


wo 23 maart 2022   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Pianoduo met voorliefde voor Ravel

Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar behaalden hun diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.
Sinds 1977 treden zij veelvuldig op als quatre-mains duo en als duo op twee piano’s. Ook werkten zij samen met diverse ensembles, orkesten en het Nederlands Kamerkoor.
Concertreizen voerden hen door Europa, de Verenigde Staten en Azië. Zij waren het eerste quatre-mains duo met een tournee door China (2005 en 2006). Het duo speelt veel Nederlandse muziek en geeft tevens uitvoeringen van de talrijke goede bewerkingen van oorspronkelijk voor andere instrumenten geschreven composities. Van hun spel worden regelmatig opnamen uitgezonden via radio en televisie. Ook realiseerde het duo veel grammofoonplaten en cd’s, waaronder de complete muziek voor piano à quatre mains van Maurice Ravel.

Naast deze activiteiten specialiseerden Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar zich in het bespelen van de fortepiano. Onder leiding van Malcolm Bilson en Jos van Immerseel richtten zij zich vooral op het rijke repertoire van de Eerste Weense School. Leo van Doeselaar is naast pianist ook een veelvuldig in binnen- en buitenland optredend organist.

 

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

Mozart - Sonate in C, KV 521

Schubert - Thema met variaties in As, D813

Ravel - Ma Mère l’Oye

Debussy/Ravel - Prélude à l’après-midi d’un faune

Ravel - Boléro

Ook interessant voor jou: