Deventer Schouwburg viert 150 jarig jubileum met grootse stadsmusical Meisje van de Waag

Samenwerking met Tabula Rasa


Op 8 mei 2020 bestaat de NV Deventer Schouwburg 150 jaar en viert dat onder andere met het jubileumevenement 'Meisje van de Waag'; een stadsbreed musicalproject over de stad Deventer. De Schouwburg werkt voor dit evenement samen met Muziektheater Tabula Rasa van muzikaal leider Floor Lanz en regisseur Wilma Licht (o.a. The Passion Deventer 2016). Wijken, scholen, amateurgezelschappen en Deventer ondernemers worden actief betrokken bij dit project. 'Meisje van de Waag', is op 8, 9 en 10 mei 2020 te zien in de Deventer Schouwburg. 

Musical Meisje van de Waag

Tabula Rasa heeft van Stichting Wesselings van Breemen uit Deventer de rechten van de musical 'Meisje van de Waag' gekregen. Het verhaal van 'Meisje van de Waag' is geen traditionele, historische musical over Deventer, maar een verhaal waarin de relaties tussen inwoners in het begin van de 20e eeuw centraal staan. 'Meisje van de Waag' is een musical over lef; het lef over durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben.

Deventer Schouwburg 150 jaar Podium van de Stad

Hoe het allemaal begon: in de kroeg! De Deventer Schouwburg begint als Komediezaal in restaurant van Eede aan het Grote Kerkhof. In 1870 wordt de schouwburg officieel een instituut met de oprichting van de NV Deventer Schouwburg door inwoners van de stad. In 1954 wordt een nieuwe Schouwburg geopend. Na 125 jaar gevestigd te zijn geweest aan het Grote Kerkhof verlaat de Schouwburg in 1995 die historische plek voor een spiksplinternieuw gebouw aan de Leeuwenbrug, de poort van de stad, tegenover het station.

In 2020 viert de Deventer Schouwburg haar 150 jarig jubileum én het 25 jarig bestaan van het pand aan de Leeuwenbrug.

Bestel nu kaarten voor 'Meisje van de Waag'

 

Meisje van de Waag zoekt vrijwilligers, Doe jij mee?

Om deze productie tot stand te brengen hebben we veel handjes nodig, zowel backstage, on stage als rondom het evenement. Er zijn werkzaamheden van een paar uur tot een paar weken. Hieronder vind je wat meer informatie over wie en wat we zoeken, heb je interesse? Stuur dan snel een mail naar Senta@deventerschouwburg.nl met een korte motivatie, laat weten wat je leuk vindt en hoeveel tijd je kunt en wilt besteden. We zoeken mensen in aanloop naar de voorstelling en tijdens de voorstellingsdagen zelf 8,9,10 mei.

Wat bieden wij?

Een unieke werkervaring bij een professionele theaterproductie; opbouw van netwerk en een leuke creatieve ervaring.

Productie + marketing

Ben jij een spin in het web, niet bang uitgevallen en vind je het leuk dingen te regelen en plannen? Dan zoeken we jou voor onderstaande functies:

De stadsmusical wordt een beleving. Vanaf het moment dat je de schouwburg binnen stapt bevind je je in het Deventer van 150 jaar geleden, er is reuring, muziek en verkoop. Iets romantischer tekst die het sfeerbeeld beter weergeeft

Voor een dergelijke grote productie zijn vele handjes nodig. Van mensen die helpen de dat de juiste groep op het juiste tijdstip op de juiste plek is (locatiemanager), mensen die de figuranten begeleiden, mensen die graag foto’s filmpjes maken voor social media, mensen die goed kunnen plannen (Excel lijstjes maken) tot iemand die het leuk vindt allerlei hand en span diensten te doen (runner).

JA, meisje, dan zoek je mij!

Vormgeving:

Hou je van klussen, dingen maken, naaien, verven, de handen uit de mouwen of het wat fijnere werk? Dan zoeken we jou voor onderstaande functies:

  • Decor: We hebben een prachtig decorontwerp waarin we de stad Deventer terug zien in herkenbare gebouwen. Hiervoor zoeken wij
  • 3 D tekenaars ~ Klussers ~ Timmer- mannen- en- vrouwen ~ Schilders ~Klussers~ Bouwers
  • Kortom iedereen die graag de handen uit de mouwen steekt en wil meewerken om een prachtig decor vorm te geven, in elkaar te zetten, te schilderen en uiteindelijk op te bouwen.
  • Kostuums + grime: De kostuums geven een prachtig tijdsbeeld, ze onderscheiden de rijken van de armen, de diverse beroepen en bepalen voor een groot deel de sfeer van het toneelbeeld.
  • Onze kostuumontwerpster is naarstig op zoek naar naaisters, hoedenpimpers, snorreknopers en kleedsters
  • Kortom we zoeken iedereen die handig is met stof, naald, haar, het kleinere werk en het leuk vindt ons team te versterken.

JA, meisje, dan zoek je mij!

Wil je mee werken maar staat jouw unieke talent er niet bij? Stuur je idee, kwaliteit in een mailtje naar senta@deventerschouwburg.nl en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen

Figuranten, straattheater en koren

Houd jij ervan om in de spotlight te staan, niet als individu maar in een groep? Kun je zingen, acteren, ben je Dickens fan, Go Ahead supporter of gewoon Deventernaar in hart in nieren en wil je mee doen op toneel of in een van de randprogrammering acts? Dan zoeken we jou. 

Voor deze functies dien je beschikbaar te zijn tijdens minimaal 2 van de 3 voorstellingsdagen (8,9,10 mei) + een repetitie dag (datum?) week van te voren?

JA, meisje, dan zoek je mij!