Vacature Senior Marketeer


De Deventer Schouwburg presenteert en bevordert podiumkunsten in al haar verschijningsvormen en biedt hiermee schoonheid, emotie, vermaak en verdieping aan een groot en breed publiek uit Deventer en (ver) daarbuiten. Dit gebeurt met gastvrije, betrokken medewerkers en door een optimale, culturele en zakelijke exploitatie van het gebouw.

Theater maken wij niet alleen. Wij zijn het Podium van de Stad en van deze tijd. Samen met de inwoners van Deventer maken wij culturele dromen waar en ontmoeten graag mensen met goede en bijzondere ideeën om die samen met ons op te pakken en uit te voeren. Ons theaterhuis biedt ook plek voor actuele dialoog tussen generaties van alle gezindtes om relevante maatschappelijke thema’s uit te diepen en om bij te dragen aan een duurzame wereld waar kunst kleur aan geeft.

De Deventer Schouwburg is één van de 35 grootste theaters in Nederland. Jaarlijks brengen wij 220 voorstellingen, ruim 90 Podium van de Stad en educatie projecten en 125 commerciële en culturele evenementen. Gemiddeld ontvangen wij 110.000 bezoekers per jaar. We staan aan de vooravond van een transitie van schouwburg naar cultuurhuis waar theater, cultuureducatie, verhuringen en horeca centraal komen te staan als verbindende instelling in het hart van kenniscampus De Kien.

De Deventer Schouwburg zoekt per direct een pro-actieve & enthousiaste

Senior Marketeer (32 uur)

Wat ga je doen? 
Samen met je 4 collega’s van de afdeling Marketing zorg je voor optimale zichtbaarheid van de Deventer Schouwburg, de voorstellingen, de culturele projecten en de evenementen. De prognoses houden jullie daarbij voor ogen. Jouw taken zijn daarbij:

 • Mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en bewaking van het marketingbeleid/marketingplan.
 • Initieert, coördineert en voert marketingstrategieën uit betreffende het product naar diverse publiekssegmenten, beheer en onderhouden databestanden.
 • Mede verantwoordelijk voor productontwikkeling en positionering, verzamelen relevante informatie, verrichten en analyseren van (markt-)onderzoek.
 • Verantwoordelijkheid voor de publiciteitsstrategie van de grotere en commerciële producties , theaterconcerten en cabaretvoorstellingen.
 • Bijhouden van prognoses, aanpassen van de strategie of opschalen marketingacties bij achterblijvende kaartverkoop resultaten.
 • Aanspreekpunt voor impresariaten en gezelschappen aangaande voorstellingsmarketing.
 • Bedenken en organiseren van contextprogrammering om de beleving op de voorstellingsavond te vergroten en daardoor de kaartverkoop en horeca omzet te stimuleren.
 • Verantwoordelijkheid voor bestelling en verspreiding van marketingmaterialen.
 • Coördinatie van betaalde publiciteit (advertenties, borden langs de weg, etc).
 • Genereren van zoveel mogelijk free publicity.
 • Interne communicatie over en administratieve afhandeling van de publieksacties en marketingacties. 

Verder verzorg jij de coördinatie van door de afdeling georganiseerde evenementen zoals de Vriendenavond, after party’s, opening seizoen, Theaterweekend etc.. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor de marketing van deze projecten. De afdeling heeft in de regel een uitvoerende stageplaats voor MBO/HBO-stagiairs en de begeleiding van de stagiair past mooi bij jouw rol. Je rapporteert aan de teamleider Marketing & Communicatie.

Wat vragen wij?

-          MBO+/HBO werk- en denkniveau;
-          Opleiding op gebied van marketing;
-          Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en omgeving;
-          Hart voor cultuur, theater en maatschappij;
-          Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
-          Uitstekende communicatieve vaardigheden;
-          Kennis van en inzicht in de systemen (Microsoft Office, CRM, CMS, planningssysteem);
-          Kennis van en netwerk in Deventer/Overijssel/Gelderland is een pre.
-          Competenties op het gebied van planning en organisatie, oplossingsgericht denken, accuratesse en ondernemerschap.


Wat bieden wij? 
Een uitdagende en verantwoordelijke functie met groeipotentie in een dynamische organisatie die sterk in ontwikkeling is. We bieden een jaarcontract voor 32 uur per week met uitzicht op verlenging en vast dienstverband. Betaling conform CAO Nederlandse Podia schaal 6.

Solliciteren
Herken jij je in bovenstaand profiel? Stuur je motivatie en CV uiterlijk 20 november 2022 per email naar HR-adviseur lydia@deventerschouwburg.nl. Meer informatie over de functie is ook bij haar op te vragen. 


Voor ons vanzelfsprekend, maar toch goed om te benadrukken:
Deventer Schouwburg onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil als organisatie zoveel mogelijk een afspiegeling van de maatschappij zijn. Wij vinden iedereen bij de Deventer Schouwburg uniek, dit zie je in alles wat wij doen dus ook in ons aannamebeleid.