Veilig naar het theater


Deventer Schouwburg opent de deuren! Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving. Wij doen daarom een beroep op je eigen verantwoordelijkheid. Help elkaar, spreek elkaar aan waar nodig en let op je omgeving. Zo kunnen we samen weer genieten van voorstellingen en concerten. 

coronamaatregelen

Coronacheck-app

Vanaf 25 september mogen we weer op volle zaalcapaciteit bezoekers ontvangen. Voorwaarde is wel dat we werken met de Coronacheck-app. Wij vragen bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs te tonen in combinatie met een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs). Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand loslaten, al zullen we nog steeds proberen om drukte zo veel mogelijk te spreiden.

Je coronatoegangsbewijs is op 3 manieren te verkrijgen

  • Vaccinatiebewijs: Een volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs: Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een gratis coronatest.

Open de Coronacheck-app op je telefoon om je coronatoegangsbewijs op te halen, of ga naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen.

NB het gele boekje of het papieren bewijsje van vaccinatie van de GGD zijn NIET geldig.

De Bibliotheek Deventer biedt hulp aan bij het gebruik van het Coronatoegangsbewijs. Meer informatie

 

> Moet ik bij binnenkomst in het theater een coronatoegangsbewijs laten zien?

Ja, net als vele organisatoren van evenementen in Nederland vragen we bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs te tonen in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand loslaten, al zullen we nog steeds proberen om drukte zo veel mogelijk te spreiden. Bij de  ingang scant een medewerker de QR-code uit jouw coronatoegangsbewijs en worden deze gegevens met je identiteitsbewijs gecontroleerd. Hierna loop je door naar binnen waar je je toegangskaarten scant bij de scanpaal. Overigens laat de QR-code niet zien of je getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. Onze medewerker ziet alleen de voorletters van je naam, je geboortedag en -maand en een groen scherm om aan te geven dat het coronatoegangsbewijs geldig is. Wij slaan deze gegevens niet op. Bezoekers die al kaarten hebben voor voorstellingen van seizoen 21-22 krijgen bericht via de mail over de Coronacheck-app. 

> Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?

Onze zalen mogen cvanaf 25 september weer op 100% gevuld zijn. 

> Is er een pauze?

We proberen het aantal contactmomenten en het aantal momenten waarop oponthoud kan plaatsvinden tot een minimum te beperken. Hierdoor zijn er  bij veel voorstellingen geen pauzes in de voorstelling. Is er geen pauze in de voorstelling maar zit er wel een pauzedrankje bij je kaartje dan staat deze na afloop van de voorstelling voor je klaar.

> Is er horecaverkoop?

Ja, de bars zijn geopend. 

> Is de garderobe geopend?

De garderobe is wegens veiligheidsoverwegingen gesloten. Je kunt je jas ophangen bij de onbewaakte garderobe bij de ingang van de zaal of  meenemen in de zaal onder je stoel leggen. Mocht de stoel naast je leeg zijn, dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken.

> Is het toilet te bezoeken?

Ga vooraf thuis naar het toilet. Toiletbezoek tijdens je bezoek aan de schouwburg pfroberen we tot een minimum te beperken.

> Moet ik een mondkapje dragen in het theater?

Per 26 juni 2021 is het niet langer verplicht in het theater een mondkapje te dragen.

> Hoe kan ik kaarten kopen voor voorstellingen?

Kaarten zijn te koop via onze website en telefonisch via 0900 – 3000 200 (€ 0,45 p/m). 

> Met hoeveel mensen kunnen we naast elkaar zitten in het theater? 

Omdat we onze bezoekers vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen, kunnen we de 1,5 meter afstand loslaten. Je kunt dus met zoveel mensen naast elkaar zitten als je zou willen.

> Is de kassa in de schouwburg geopend?

Nee, onze kassa in de schouwburg blijft gesloten. Kaarten zijn te koop via onze website en telefonisch via 0900 – 3000 200 (€ 0,45 p/m).

> Hoe reserveer ik rolstoelplaatsen?

Als je een rolstoelplaats wilt reserveren dien je telefonisch contact op te nemen via 0900 – 3000 200 (€ 0,45 p/m). Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen online te reserveren.

> Is het Theatercafé geopend?

Ja, vanaf 25 september is het Theatercafé weer geopend.

Wij maken in beide zalen gebruik van gefilterde lucht van buiten die we niet circuleren. De lucht wordt via het afzuigsysteem weer naar buiten afgevoerd. De luchtventilatie staat ingesteld op vol vermogen, bedoeld voor een volle zaal, terwijl onze zalen momenteel voor maximaal tweederde gevuld zijn.

Bekijk hier het overzicht van geannuleerde en verplaatste voorstellingen i.v.m. corona.