Kaartverkoop


 Via deze website

 • 24 uur per dag bestellen
 • Zelf je plaats kiezen op de zaalplattegrond
 • Betalen via IDEAL, PODIUM Cadeaukaart, Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, DS Cadeaubon of Tegoedbon
 • Direct je e-ticket in je e-mailbox

Telefonisch via 0900 – 3000 200 (€ 0,45 cpm)

Onze ticketservice is dagelijks bereikbaar van 10:00 uur tot 20:00 uur via 0900-3000200 (€ 0,45 cpm).

 • 7 dagen per week, maandag t/m zondag van 10.00 tot 20.00 uur
 • Betalen via IDEAL, PODIUM Cadeaukaart, DS Cadeaubon of Tegoedbon
 • Direct je e-ticket toegestuurd

Kassa (balieverkoop) in de Deventer Schouwburg

 • De servicebalie is elke werkdag geopend van 09:00 tot 22:00 uur en op voorstellingsdagen vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.
  (Ingang Keizerstraat 70)

Betalingsmogelijkheden: 

 • PIN 
 • Podium Cadeau Kaart
 • VVV Giftcard
 • Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart
 • Theater- en Concertbonnen
 • DS Cadeaubon
 • Tegoedbon

Boekingskosten

Via de website, telefonisch en aan de kassa betaal je € 3,25 boekingskosten per bestelling. Wil je de kaarten per post thuis ontvangen, dan betaal je ook € 3,65 verzendkosten.

Rangen

Bij enkele voorstellingen hanteren we een Premiumrang. Deze rangen betreffen de stoelen op rij 8 en 9 (en soms 10).
Hier heb je het allerbeste zicht en zit je het meest comfortabel.
Deze premiumrang hanteren we uitsluitend bij voorstellingen die een visueel spektakel beloven waarbij een mooi totaalbeeld ook daadwerkelijk een extra beleving geeft.

Bij sommige voorstellingen hanteren we een 2de rang. Dit betreft de laatste twee rijen op het balkon. DIt doen we alleen bij voorstellingen die zich daarvoor lenen.

Kaarten annuleren

Tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling kun je de kaarten annuleren of omruilen voor een andere voorstelling. 

Per voorstellingsticket wordt € 3,- annuleringskosten in rekening gebracht. Bij voorstellingstickets onder de €10 is dat €1,50 per ticket. Voor het resterende bedrag van de tickets ontvang je een tegoedbon. Deze is geldig tot 1 jaar na datum van uitgifte. Boekings- en verzendkosten worden niet terugbetaald.

Geef je annulering per email aan ons door via info@deventerschouwburg.nl of telefonisch via 0900 – 3000 200 (€ 0,45 cpm). 

Tegoed- en cadeaubonnen

Een tegoedbon ontvang je als je gekochte kaarten geannuleerd hebt en is te gebruiken als (gedeeltelijke) betaling van je nieuw bestelde kaarten. Je tegoedbon verzilver je telefonisch, aan de kassa of tijdens je online bestelling door het invullen van de vouchercode. Tegoedbonnen afgegeven na 18 oktober 2016 zijn geldig tot 1 jaar na datum van uitgifte (de gekozen voorstelling mag later plaatsvinden, zolang de reservering gedaan wordt binnen de geldigheidsduur van de bon).

Lees hier meer over het kopen en verzilveren van cadeau- en/of tegoedbonnen.

Mindervaliden

Rolstoelplaatsen

Op rij 8 in de Grote Zaal, die geheel drempelvrij benaderd kan worden, zijn er maximaal 4 rolstoelplekken. In de Kleine Zaal zijn er standaard 2 rolstoelplekken op rij 1. De rolstoelplekken zijn uitsluitend telefonisch te boeken via 0900 - 3000 200 (€ 0,45 p/m). Het is belangrijk dat je doorgeeft of je met een lage rolstoel zonder apparatuur, of met een grote (brede) rolstoel met een hoge rugleuning en eventueel extra apparatuur naar de schouwburg komt.

Op de avond zelf kan je met jouw medebezoeker als eerste de zaal in. Meld je daarom op tijd (minimaal 20 minuten voor aanvang) bij onze vrijwilligers of medewerkers in het Theatercafé.

Slechthorenden

De Deventer Schouwburg beschikt over een infrarood geluidsversterking voor slechthorenden. Ook mensen zonder gehoorapparaat kunnen van dit systeem gebruik maken. Deze infrarood hoorbeugels zijn kosteloos te leen bij de balie.

Lees meer over onze voorzieningen op de pagina over toegankelijkheid. 

Weet waar je koopt

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst. Hoog tijd om duidelijk te maken waar u uw kaartje wél moet kopen, zodat u niet teveel betaalt én zeker weet dat u een evenement ook binnenkomt.

Als je in het bezit bent van een illegaal gekochte kaartje kan je de toegang geweigerd worden! Op www.weetwaarjekoopt.nl vind je een lijst van officiële verkopers en tips hoe je kunt helpen de doorverkoop te bestrijden.

Garderobe en consumptie

Je kunt gebruik maken van de garderobe.

Het Theatercafé is geopend. Voorafgaand aan de voorstelling kan je een drankje kopen (alleen PIN). Het drankje kan je meenemen de zaal in. Is er een consumptie inbegrepen bij je kaartje, dan wordt deze in de pauze of, als er geen pauze is, na afloop van de voorstelling aangeboden.

Algemene voorwaarden VSCD

De Deventer Schouwburg hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 268/2002 op 26.11.2002. Deze versie is bijgewerkt op 27.07.2021. Lees de VSCD Voorwaarden online of bij de kassa, waar ze ter inzage liggen.