klassiek

Coming of Age


zo 1 december 2024   Kleine zaal

15:30 - 16:30 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Ze zijn er hun hele leven mee bezig geweest: hun stem. Deze drie zangpersoonlijkheden, diva’s op leeftijd, lieten zich overal horen, gewend als ze waren aan de spotlights. Maar met de jaren werd het stiller. Want leeftijd kun je horen, en perfectie is waar we naar streven, toch?

In de muzikale theatervoorstelling Coming of Age verbreken de drie zangeressen de stilte. Ze nemen je mee in de mogelijkheden en schoonheid van hun oudere stem. En laten je horen wat ze juist nú te bieden hebben. Horen we alleen de vergankelijkheid, of ook iets anders hun levenservaring en charisma, hun eigen verhaal? Deze vrouwen kunnen nu iets wat hen vroeger eigenlijk nooit gevraagd werd – hun stem laten klinken zonder in een keurslijf te hoeven passen, met plezier en zelfrelativering.

Gedurende de voorstelling leer je deze drie ‘grandes dames’ kennen: hun verworvenheden en kantelpunten, het geluid en de muziek die daarbij hoort. De schoonheid schuilt in hun kwetsbaarheid, en de hoofdrol vormt hun eigen stem, door het leven gekleurd.

Lucia Meeuwsen: Mezzosopraan

Hebe Dijkstra: Alt 

Elena Vink: Sopraan

Andrea Vasi: Piano 

Muziek: o.a. Mozart, Weill, Bizet, Zimmerman, Berio e.a. 

Concept & regie: Cora Burggraaf 

Scenografie: Lisanne Bovée 

Dramaturgie: Ira Judkovskaja 

Licht: Desiree van Gelderen 

Techniek: Maarten Hietbrink 

Productie: Stef Koenis 

Ook interessant voor jou: