Podium van de Stad


Jouw idee op het podium van de schouwburg, dat is de kern van Podium van de Stad. Wij werken hiervoor samen met diverse partijen en inwoners uit Deventer en omgeving. Hieruit ontstaat een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de unieke programma’s van Podium van de Stad.

Zelf een programma / voorstelling realiseren

De schouwburg is behalve podium echter ook een plek waar voorstellingen en programma’s worden ontwikkeld. Daar hoeven we niet zelf altijd 100% sturing aan te geven. Bij het Podium van de Stad nodigen we partijen uit om zelf programma’s en/of voorstellingen te realiseren in de Deventer Schouwburg. Dit leidt tot een vorm van co-creëren/ meedoen en eigen verantwoordelijkheid. Er zijn drie stappen nodig om tot deze co-creatie te komen:

  • het hebben van een goed idee;
  • het tonen van de capaciteit met eigen verantwoordelijkheid te produceren;
  • een reële inschatting kunnen maken van de hoeveelheid publiek.

Wanneer deze stappen kunnen worden gezet neemt de Deventer Schouwburg samen met participanten de verantwoordelijkheid om het project financieel te realiseren. Wij faciliteren en stimuleren de participanten onder leiding van onze Stadsprogrammeur. Op deze manier realiseren wij inhoudelijk nieuwe presentatie- en festivalvormen die in de Nederlandse theaters als uniek worden gezien. Via Podium van de Stad bereiken wij grote groepen publiek, ten dele mensen die voor de eerste keer kennismaken met het theater.

Vier jaar Podium van de Stad in het mooie boek 'Vind de mens’.

In het boek 'Vind de mens' (hieronder te lezen) staan interviews met participanten, subsidieverstrekker Stichting Doen, schouwburgdirecteuren en uiteraard de stadprogrammeur van de Deventer Schouwburg zelf.

Met dank aan het BankGiro Loterij Fonds

Podium van de Stad wordt ondersteund door het BankGiro Loterij Fonds (voorheen Stichting DOEN). Als schouwburg zijn we heel erg blij en dankbaar dat het Podium van de Stad gezien wordt als een vernieuwend en creatief initiatief.

Het BankGiro Loterij Fonds is er van overtuigd dat een groene, sociale en creatieve samenleving mogelijk is. Zij zien dat er veel mensen zijn, die vanuit ondernemerschap actief werken aan innoverende oplossingen voor een betere wereld. Voor alle door het BankGiro Loterij Fonds ondersteunde initiatieven geldt dat ze onvoorwaardelijk zijn in hun doel om een bijdrage te leveren aan de groene, sociale en/of creatieve samenleving.

Wat doet het Podium van de Stad en wat kun jij daarin betekenen? Lees ons verhaal en raak geïnspireerd!

 

 

Meer info over Podium van de Stad

Neem dan contact op met de afdeling Programma, Culturele & Commerciële zaken via ischa@deventerschouwburg.nl.