Stichting 4 Oost


Samen met de schouwburgen in Enschede, Hengelo en Zwolle werken we intensief samen om de oostelijke gezelschappen een waardevolle plaats te geven op onze podia.

 

Versterken van het culturele aanbod

Stichting 4 Oost wil het culturele aanbod in Overijssel versterken via de vier theaters. Dit doet de stichting door het initiëren en financieel ondersteunen van culturele programma’s, het bevorderen van de onderlinge samenwerking tussen de 4 theaters en het werven van extra gelden voor deze theaters.

 

Festival Vier Oost

Tijdens Festival Vier Oost geniet het publiek van toneel, muziek, pop-up theater en meer. Tijdens het zomerse, tweedaagse theaterfestival op 16 en 17 juni in en om de vier grote theaters in Overijssel krijgt het culturele talent uit het Oosten van Nederland een unieke, eigen plek. 

Onder andere Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Kameroperahuis, The Young Ones en Theater Sonnevanck reizen op 16 en 17 juni langs de theaters in Hengelo, Enschede, Deventer en Zwolle. Zij zullen niet voor u spelen in de zalen, maar vooral op plekken waar u normaal niet komt. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen kunt u tijdens het festival genieten van muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

Meer info

 

Subsidie

Stichting 4 Oost heeft geen winstoogmerk en bestaat uit subsidie, giften en opbrengen uit vermogen. Sinds 2010 maakt de Deventer Schouwburg gebruik van het programmeringsfonds Oost Nederland, dat mogelijk is gemaakt door de provincie Overijssel.