Stichting 4 Oost


Samen met de schouwburgen in Enschede, Hengelo en Zwolle werken we intensief samen om de oostelijke gezelschappen een waardevolle plaats te geven op onze podia.

 

Versterken van het culturele aanbod

Stichting 4 Oost wil het culturele aanbod in Overijssel versterken via de vier theaters. Dit doet de stichting door het initiëren en financieel ondersteunen van culturele programma’s, het bevorderen van de onderlinge samenwerking tussen de 4 theaters en het werven van extra gelden voor deze theaters.

 

Top Oost

Eén van de jaarlijkse opdrachten binnen de Stichting 4 Oost is Top Oost. Onder Top Oost wordt jaarlijks een productie uitgebracht. In Top Oost is de wens van deze theaters samengebracht om door middel van goede samenwerking, bijzondere producties te tonen, zelf te produceren of internationaal talent naar Nederland te halen. Producties die de moeite waard zijn om bovenregionaal publiek mee te verleiden en (nieuw) publiek te winnen voor Oost- Nederland, maar ook om bijzonder talent een opstapje te geven naar meer podia in Nederland.

 

Subsidie

Stichting 4 Oost heeft geen winstoogmerk en bestaat uit subsidie, giften en opbrengen uit vermogen. Sinds 2010 maakt de Deventer Schouwburg gebruik van het programmeringsfonds Oost Nederland, dat mogelijk is gemaakt door de provincie Overijssel.