Vrienden


Theater verbindt …. Ben jij ook verbonden als Vriend?

Na twee bijzondere jaren waarin we tussen de lockdowns door toch volop hebben kunnen genieten van prachtige live theateravonden kijken we vooruit naar een mooi nieuw theaterseizoen.

De verbinding met onze Vrienden, juist ook in tijden dat er weinig theaterbezoek mogelijk was, heeft ons heel erg gesteund. We hoorden vaak hoe zeer jullie het theater gemist hebben en hoe belangrijk theater en cultuur voor ons allen is.  De verbinding tussen bezoekers en artiest die ontstaat bij een live optreden is ook uniek. Als Vriend draag je bij aan een levendig en breed cultureel aanbod, mede dankzij jouw steun krijgen artiesten en jonge talenten een podium in de schouwburg.   

Wij zijn heel blij dat het allemaal weer kan!  

We zien je graag (terug) als Vriend van de Schouwburg in het nieuwe seizoen.

Er is veel nieuws in Seizoen 22-23

  • Een Vriendenevenement op 25 september. Met een leuk programma en natuurlijk een aantal previews van het nieuwe theaterseizoen.
  • Handige actuele kalenderoverzichten die meerdere keren per jaar uitkomen
  • Er zijn twee momenten waarop de kaartverkoop start. We onthullen steeds een gedeelte van het seizoen aan je, vrienden hebben daarbij altijd voorrang met boeken. Dit maakt dat we ons programma nog beter kunnen afstemmen op de actualiteit, op wat jullie graag willen zien. We kunnen vaker tussendoor mooie voorstellingen bijboeken. Vanaf 14 juni koop je als Vriend de eerste kaartjes voor een aantal grote namen, vier dagen voordat de kaartverkoop voor iedereen open gaat. Op 1 september gaan de voorstellingen van het hele theaterseizoen (september 2022 t/m juni 2023) in de verkoop voor Vrienden (3 september algemene verkoop).
  • Leuke aanbiedingen en extraatjes door het seizoen heen bieden we natuurlijk ook in 22-23 aan.

Verbind jij je weer aan prachtige live-ervaringen in je eigen schouwburg? 

Het Vriendenlidmaatschap voor seizoen 22-23 kost € 25,- (per 2 personen).

> Word Vriend

> Word Vriend XXL


Vriend XXL - doneer aan talentontwikkeling

Wil je naast het laten uitkomen van jouw culturele dromen ook talentontwikkeling ondersteunen? Word dan Vriend XXL voor € 50,-. Je geniet van alle bovenstaande Vrienden-voordelen én doneert € 25,- aan jonge makers uit de regio.

In seizoen 2022-2023 willen wij het podium bieden aan net afgestudeerde theatermakers en musici uit de regio. Want ook Jochem Meijer, de dansers van Introdans, en de orkestleden van PHION hebben ooit op kleine podia hun eerste stapjes naar succes gezet. Zonder speelplekken kunnen de talenten van nu niet uitgroeien tot de toppers van morgen.

Met voorrang bestellen

Bij nieuwe voorstellingen krijgen Vrienden de kans om als eerste te bestellen. Ook tijdens de exclusieve Vrienden Voorverkoop bestel je met voorrang kaarten. Vooraf ontvang je jouw persoonlijke Vrienden-inlog waarmee je een aantal dagen de tijd hebt om kaarten te bestellen. Bij de populaire voorstellingen geldt: vol = vol.

Begin juni starten we met de verkoop van een aantal topvoorstellingen. Begin september start de voorverkoop voor alle voorstellingen van seizoen 22-23.

Vriend worden?

Meld je nu aan om Vriend of Vriend XXL te worden voor seizoen 2022-2023 en betaal via iDeal. Het Vriendenlidmaatschap is geldig voor 2 personen. Per huishouden kost het worden van Vriend € 25,- en Vriend XXL € 50,-. Je betaalt geen boekingskosten (let op: kies voor "e-tickets" en niet voor "levering per post", zo voorkom je dat je teveel betaalt).

In april 2023 zullen wij je vragen jouw vriendenlidmaatschap te verlengen. Verleng je niet, dan vervalt automatisch je Vriendschap.