Vrienden


Theater verbindt …. Ben jij ook verbonden als Vriend?

Na drie bijzondere jaren waarin we tussen de lockdowns door toch volop hebben kunnen genieten van prachtige live theateravonden kijken we vooruit naar een mooi nieuw theaterseizoen in 2023 en 2024.

De verbinding met onze Vrienden, juist ook in tijden dat het niet vanzelfsprekend was, heeft ons heel erg gesteund. Als Vriend draag je bij aan een levendig en breed cultureel aanbod, mede dankzij jouw steun krijgen artiesten en jonge talenten een podium in de schouwburg. Wij zijn heel blij dat we samen weer kunnen genieten van al het moois dat theater ons kan geven.

Zien we je (terug) als Vriend van de Schouwburg in het nieuwe seizoen 2023-2024?

Bekijk hieronder de voordelen die je als vriend hebt:

  • Een Vriendenevenement op 25 mei. Met een leuk programma en natuurlijk een aantal previews van het nieuwe theaterseizoen.
  • Een handig jaarkalenderoverzicht die je zal ontvangen op de vriendenavond.
  • Voorverkoop van tickets. We onthullen het nieuwe seizoen aan je en daarbij heb je als vriend altijd voorrang met boeken. Vanaf 25 mei koop je als Vriend de eerste kaartjes voor een aantal grote namen, denk aan Tineke Schouten, Gavier Guzman en Herman van Veen, vier dagen voordat de kaartverkoop voor iedereen open gaat. Op 1 juni gaan de voorstellingen van het hele theaterseizoen (september 2023 t/m juni 2024) in de verkoop voor iedereen.
  • Leuke aanbiedingen en extraatjes door het seizoen heen bieden we natuurlijk ook in het seizoen 23-24 aan.
  • De beste plaatsen, doordat je als eerste kan boeken voorop een grotere groep theaterbezoekers.
  • Als eerste op de de hoogte van bijboekingen, bij bijboekingen gedurende het seizoen stellen we je zo snel mogelijk via e-mail op de hoogte.

Verbind jij je weer aan prachtige live-ervaringen in je eigen schouwburg? 

Het Vriendenlidmaatschap voor seizoen 23-24 kost € 30,- (per huishouden).

> Word Vriend

> Word Vriend XXL


Vriend XXL - doneer aan talentontwikkeling

Wil je naast het laten uitkomen van jouw culturele dromen ook talentontwikkeling ondersteunen? Word dan Vriend XXL voor € 50,-. Je geniet van alle bovenstaande Vrienden-voordelen én doneert € 20,- aan jonge makers uit de regio.

In seizoen 2023-2024 willen wij het podium bieden aan net afgestudeerde theatermakers en musici uit de regio. Want ook Pieter Derks, de dansers van Introdans, en de orkestleden van PHION hebben ooit op kleine podia hun eerste stapjes naar succes gezet. Zonder speelplekken kunnen de talenten van nu niet uitgroeien tot de toppers van morgen.

Met voorrang bestellen

Bij nieuwe voorstellingen krijgen Vrienden de kans om als eerste te bestellen. Ook tijdens de exclusieve Vrienden Voorverkoop bestel je met voorrang kaarten. Vooraf ontvang je jouw persoonlijke Vrienden-inlog waarmee je een aantal dagen de tijd hebt om kaarten te bestellen. Bij de populaire voorstellingen geldt: vol = vol.

Vriend worden?

Meld je nu aan om Vriend of Vriend XXL te worden voor seizoen 2023-2024 en betaal via iDeal. Per huishouden kost het worden van Vriend € 30,- en Vriend XXL € 50,-. Je betaalt geen boekingskosten (let op: kies voor "e-tickets" en niet voor "levering per post", zo voorkom je dat je teveel betaalt).