Educatie


Wat leuk dat je geinteresseerd bent om met jouw klas / school naar de Deventer Schouwburg te komen!

Naast dat we een selectie van de meest gave, leerzame en fantastische voorstellingen voor je hebben gemaakt, kan je bij ons ook terecht voor:

- een rondleiding door het theater
- een workshop: In de spotlight
- een educatie programma op maat

Bekijk hieronder de selectie aan voorstellingen of klik door naar het educatie-aanbod van onze inhoudelijke partner MIMIK:

Cabaret:

zelenskyhier

Dans

Show en spektakel:

Toneel en (muziek)theater

Thema's:

Bekijk ook het educatie-aanbod van onze partner, het film- en theaterhuis Mimik.

 

Wat kun je nog meer bij ons in de schouwburg doen?

Rondleiding door het theater:

Een enthousiaste theaterprofessional neemt de leerlingen mee in een rondleiding over het theater, een stukje theatergeschiedenis, alle beroepen in het theater en uiteraard een kijkje achter de schermen. Hoe werkt het achter de schermen en wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? De rondleiding sluit af op het toneel, want hoe voelt het nou eigenlijk om het podium te staan met een hele zaal voor je neus?

- Duur: de rondleiding duurt minimaal een uur en kan uitgebreid worden met een workshop op maat.
- Doelgroep: de rondleiding is geschikt voor alle leeftijden

Workshop Project 'In de Spotlight':

Een Theatrale workshop om te leren presenteren. Het theater is dé plek waar verhalen verteld worden, de plek waar een lach en een traan hand in hand gaan. Het is de plek waar artiesten op het podium staan om hun verhaal te doen. Een verhaal dat ontroert, dat ontspant, dat op de lachspieren werkt, dat aan het denken zet. Hoe dan ook een verhaal dat iets in de ander raakt. Lees hier meer informatie over deze workshop.

Educatieproject op maat:

Voor een projectweek, uitvoering, schooluitje of educatieve culturele verdieping denken en helpen wij graag mee aan het ontwikkelen van een educatieproject naar behoefte van de school. Dit kan van theaterworkshops, lezingen, presentaties tot het maken van een eigen voorstelling in de Deventer Schouwburg zijn.

Heb je vragen of ideeën? Neem contact op met Evi Zaalberg evi@deventerschouwburg.nl of Annely Noeverman via annely@deventerschouwburg.nl. Of bel naar 0570 - 68 35 63 (te bereiken van ma t/m do).