Educatie


Voorstellingen middelbare scholen

Voor seizoen 2018-2019 is er een uitgebreid aanbod voorstellingen voor jongeren en scholen waarbij we een educatief programma aanbieden. Deze voorstellingen worden binnenkort bekend gemaakt.

Interessante voorstellingen uit regulier programma

Naast de voorstellingen die specifiek voor jongeren zijn gemaakt hebben wij dit seizoen een aantal reguliere voorstellingen die ook interessant kunnen zijn voor de leerlingen. Bij al deze voorstellingen geldt dat leerlingen € 2,50 korting krijgen op vertoon van hun CJP pas. 

Wilt u een voorstelling met een klas of groep leerlingen bezoeken, of staat de voorstelling van jouw voorkeur er niet bij, neem dan even contact op voor de mogelijkheden met senta@deventerschouwburg.nl

Rondleidingen

Wij bieden 2 interactieve theaterrondleidingen aan voor het voortgezet onderwijs.

Rondleiding: Beleef de Deventer Schouwburg

Een theaterregisseur en een theatertechnicus nemen de leerlingen mee in een rondleiding over lokale theatergeschiedenis, functionaliteit van het gebouw, beroepen in het theater en uiteraard een kijkje achter de schermen. Hoe werkt het achter de schermen, wat komt er allemaal kijken bij een voorstelling?

Rondleiding: Technische beleving van de Deventer Schouwburg

De technische rondleiding spitst zich meer toe op een kennismaking met de diverse beroepen binnen het theaterbedrijf en de technische aspecten van theater. In deze rondleiding steken de leerlingen de handen uit de mouwen. Deze rondleiding sluit af op toneel daarbij een deel van de groep de techniek voor hun rekening zal nemen en een deel de presentatie.

Educatieproject op maat

Voor een projectweek, uitvoering, schooluitje of educatieve culturele verdieping denk en help ik graag mee aan het ontwikkelen van een educatieproject naar behoefte van de school. Dit kan van theaterworkshops, lezingen, presentaties tot het maken van een eigen voorstelling in de Deventer Schouwburg zijn.