Educatie


Wij bieden 2 interactieve theaterrondleidingen aan voor het voortgezet onderwijs en een workshop met de titel: In de Spotlight. Uiteraard kunnen we ook kijken naar een programma op maat.

Theaterrondleidingen:

Rondleiding: Beleef de Deventer Schouwburg

Een theaterregisseur en een theatertechnicus nemen de leerlingen mee in een rondleiding over lokale theatergeschiedenis, functionaliteit van het gebouw, beroepen in het theater en uiteraard een kijkje achter de schermen. Hoe werkt het achter de schermen, wat komt er allemaal kijken bij een voorstelling?

Rondleiding: Technische beleving van de Deventer Schouwburg

De technische rondleiding spitst zich meer toe op een kennismaking met de diverse beroepen binnen het theaterbedrijf en de technische aspecten van theater. In deze rondleiding steken de leerlingen de handen uit de mouwen. Deze rondleiding sluit af op toneel daarbij een deel van de groep de techniek voor hun rekening zal nemen en een deel de presentatie.

Workshop Project 'Spotlight':

Een Theatrale workshop om te leren presenteren. Het theater is dé plek waar verhalen verteld worden, de plek waar een lach en een traan hand in hand gaan. Het is de plek waar artiesten op het podium staan om hun verhaal te doen. Een verhaal dat ontroert, dat ontspant, dat op de lachspieren werkt, dat aan het denken zet. Hoe dan ook een verhaal dat iets in de ander raakt.

Wat is er nodig om in die spotlight te staan? Een goede dosis zelfkennis, presentatie techniek en niet in de laatste plaats samenwerking.

In deze workshop ga je op zoek naar de versie van jezelf die een plek in de spotlight wil ervaren. Welke kwaliteiten van jou willen meer gezien worden? Door middel van theatrale oefeningen rondom lichaamsbewustzijn en stemgebruik leer je deze in te zetten en vóór jou te spreken. Theater bestaat alleen door samenwerking. Zonder techniek is er geen licht, zonder publiek geen voorstelling. Samenwerking staat dan ook in deze workshop centraal. Deze ochtend zijn alle deelnemers één team en binnen dit team heeft iedereen de hoofdrol. Hoe is het om zelf in de spotlight te staan?

Meer weten? Voor vragen kun je terecht bij coördinator Ruth Weites (ruth@deventerschouwburg.nl)

Educatieproject op maat:

Voor een projectweek, uitvoering, schooluitje of educatieve culturele verdieping denken en helpen wij graag mee aan het ontwikkelen van een educatieproject naar behoefte van de school. Dit kan van theaterworkshops, lezingen, presentaties tot het maken van een eigen voorstelling in de Deventer Schouwburg zijn.

Heb je vragen of ideeën? Neem contact op met Evi Zaalberg evi@deventerschouwburg.nl Wilma Licht via wilma@deventerschouwburg.nl. Of bel naar 0570 - 68 35 63 (te bereiken van ma t/m do).