Educatie

Aanbod 24-25


Theater is voor iedereen!

Theater is voor iedereen! Door al op jonge leeftijd kennis te maken met kunst en cultuur leer je de wereld beter begrijpen. Daarom is er in de Deventer Schouwburg veel te beleven voor iedereen die op de basisschool of de middelbare school zit. Maar ook voor MBO- en HBO-studenten stellen wij toffe programma’s samen.

Bij Deventer Schouwburg zijn wij ervan overtuigd dat je verbeeldingskracht en inlevingsvermogen vergroot door theater te ervaren. Want hoe gaaf is het om een spannende voorstelling te zien, in een workshop te leren hoe je kunt improviseren of je eindmusical te spelen op ons grote podium?

Wij denken graag met docenten en leerlingen mee over een CKV-dag, groep 8 musical, rondleidingen, maatschappelijke stage, voorstellingsbezoek of een andere theaterwens.

Bekijk HIER het voorstellingsaanbod voor VO/MBO van seizoen 2024-2025.

Neem voor het boeken van tickets voor groepen, advies of andere theatervragen contact op met: 

Voor VO: Evi Zaalberg - evi@deventerschouwburg.nl

Voor VO & PO: Annely Noeverman - annely@deventerschouwburg.nl

 • Kom je een voorstelling kijken?
  Dat kan! Er zit ook voor jou iets tofs tussen. Kijk hier voor onze tips: Aanbod voorstellingen voor jongeren 2024-2025 KLIK HIER! 
  Wil je dat we je helpen met je keuze? Mail dan Evi of Annely, zij denken graag mee. 

 • Maatschappelijke stage
  Zoek je een toffe stageplek waar je echt iets kunt betekenen? In de Deventer Schouwburg zoeken we jongeren die ons publiek kunnen begeleiden. 
  Kun jij bezoekers vrolijk welkom heten, helpen in onze garderobe en mensen helpen hun plaats te vinden in de zaal? Dan zoeken we jou!
  Wist je dat je dan ook de voorstelling mag bekijken? 

 • Profielwerkstuk
  Wil je weten wat een technicus nou precies doet? Of hoe je een voorstelling maakt? Eens praten met een echte acteur? 
  Wij denken met je mee en helpen je graag het antwoord te vinden op je onderzoeksvraag. 
  Durf 'm maar te stellen!
 • Voorstellingsbezoek met korting!
  Hé student! Kom je eens een voorstelling kijken? Klik hier voor ons aanbod voor jongere bezoekers.

  Wist je dat je als student altijd 50% korting op een 10-voor-8-kaartje hebt?
  Bij de servicebalie van nr. 70 helpen onze vrijwilligers je verder.
  Op vertoon van je studentenpas kun je tien minuten voor aanvang van de voorstelling voordelig je ticket scoren.
  Zo kun je last-minute supervoordelig de tofste voorstellingen zien! 
 • Wijkjury 
  De wijkjury bestaat uit een groep enthousiaste mensen die normaal gesproken niet zo vaak naar het theater gaat.
  Deze groep mensen gaat gedurende een jaar naar 12 verschillende theatervoorstellingen en praat er samen over na. 
  Een gezellige avond uit vol mooie gesprekken en tof theater. 
  Iets voor jou? Bekijk dan snel deze pagina.
 • Met je klas naar de schouwburg?
  Duizend smaken, duizend voorstellingen. Ons theateraanbod is breed; voor elke bezoeker zit er wel iets tussen. Bij Deventer Schouwburg geven we je graag advies over voorstellingen en theatereducatie. Neem contact op met Annely voor advies op maat.
 • Groep 8 Musicalpakket 
  Staat er een groep 8 musical op de planning? En lijkt het je tof om deze te spelen in een echte, megagrote theaterzaal? Bij ons kan dat! Als voorbereiding op de musical krijgt de hele klas een rondleiding en workshop in ons theater. En op de musicaldag is onze Grote Zaal voor jullie!

  De tofste musical ooit?
  Wil je het nog grootser aanpakken? Samen een decor bouwen, speltips van een echte theaterdocent of met je klas naar een voorstelling ter voorbereiding op de musical? Neem vooral contact met ons op, want er is zoveel mogelijk!
 • Kunstcircuit
  Door kunst en cultuur leren kinderen de wereld beter kennen en begrijpen. Servicepunt Onderwijs van Kunstcircuit is voor de gemeente Deventer de verbindende schakel tussen sholen, kunstdocenten, culturele instellinegn en subsidieverstrekkers. Kijk voor meer info op deze website van Kunstcircuit.

 • Rondleidingen / Workshops / Project op maat
  Weten wat er gebeurt backstage? Hoe je net als de acteurs goed je stem gebruikt op het podium? Of hoe je echt in een personage kunt kruipen? Ontdek het bij de Deventer Schouwburg!
  Wij ontwikkelen rondleidingen en workshops over alles wat bij het theater hoort, voor en achter de schermen. Je gaat naar huis met de beste tips&tricks over theater!


Neem contact op met Annely, via annely@deventerschouwburg.nl.

Aanbod voorstellingen 2024-2025 KLIK HIER!  
 

Rondleidingen  / Workshops / Project op maat 
Wij werken op verschillende manieren samen met VO-scholen in Deventer.  
Jouw presentatie op ons podium? Een CKV-dag voor je klas? Een backstage tour? Of een workshop Spotlight, waarin leerlingen zichzelf leren presenteren en hun unieke kwaliteiten ontdekken? Wij doen het allemaal…van eindexamenpresentaties kunst tot theatermaakdag; geen vraag is te gek!  
 
Workshop Project 'In de Spotlight'
Spotlight is een unieke workshop in het theater! In deze workshop leer je beter presenteren vanuit jouw eigen kracht en talent. Twee professionele theaterdocenten werken op speelse wijze met een groep toe naar het moment in de Spotlight! De deelnemers leren in korte tijd dat ze veel meer kunnen dan ze zelf misschien denken. Spotlight wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer. Klik HIER voor meer informatie.


Neem contact op met Evi (evi@deventerschouwburg.nl) of Annely (annely@deventerschouwburg.nl