Educatie


Wij bieden 2 interactieve theaterrondleidingen aan voor het voortgezet onderwijs.

Rondleiding: Beleef de Deventer Schouwburg

Een theaterregisseur en een theatertechnicus nemen de leerlingen mee in een rondleiding over lokale theatergeschiedenis, functionaliteit van het gebouw, beroepen in het theater en uiteraard een kijkje achter de schermen. Hoe werkt het achter de schermen, wat komt er allemaal kijken bij een voorstelling?

Rondleiding: Technische beleving van de Deventer Schouwburg

De technische rondleiding spitst zich meer toe op een kennismaking met de diverse beroepen binnen het theaterbedrijf en de technische aspecten van theater. In deze rondleiding steken de leerlingen de handen uit de mouwen. Deze rondleiding sluit af op toneel daarbij een deel van de groep de techniek voor hun rekening zal nemen en een deel de presentatie.

Educatieproject op maat

Voor een projectweek, uitvoering, schooluitje of educatieve culturele verdieping denken en helpen wij graag mee aan het ontwikkelen van een educatieproject naar behoefte van de school. Dit kan van theaterworkshops, lezingen, presentaties tot het maken van een eigen voorstelling in de Deventer Schouwburg zijn.

Heb je vragen of ideeën? Neem contact op met Evi Zaalberg evi@deventerschouwburg.nl Wilma Licht via wilma@deventerschouwburg.nl. Of bel naar 0570 - 68 35 63 (te bereiken van ma t/m do).