WijkJury Deventer


Deventer heeft een WijkJury

Deventer is de 10e stad in Nederland waar onder de hoede van moederorganisatie Female Economy van theatermaakster Adelheid Roosen een WijkJury is opgericht. 

Een WijkJury wordt gevormd door een groep bewoners uit alle wijken van een stad met uiteenlopende culturele achtergronden en sterk variërende leeftijdsgroepen die nooit naar het theater gaan maar daar wel nieuwsgierig naar zijn. 

"Het geeft mij een kijkje in de wereld die mij tot dusver compleet vreemd was" - Sebastiaan

Als WijkJury-lid bezoek je ongeveer 10 voorstellingen per jaar, ga je over thema's en keuzes in gesprek met de theatermakers, spreek je elkaar over belevingswerelden en kies je aan het eind van het seizoen een favoriet: de Keuze van de WijkJury. Naast zusterjury's in Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Utrecht, Schiedam, Enschede, Amersfoort, Maastricht en Breda, staat nu ook Deventer in het rijtje! 

De WijkJury Deventer wordt gedragen door de Deventer Schouwburg en MIMIK onder begeleiding van roedelchef Nikki Terberg en Female Economy. De WijkJury 2022-2023 wordt gevormd door Stan, Max, Sebastiaan, Stephanie, Marian en Lisette. Op 13 juli vierden we de Kick-Off met elkaar waarbij uitgebreid tijd was om elkaar te leren kennen, theatertechnicus Koen vertelde over zijn mooie vak en de traditionele bloemenfoto's van de juryleden zijn gemaakt. 

"Met een leuke diverse groep stadsbewoners geïnspireerd raken door kunst en cultuur theater en toneel" - Max

Leden gezocht voor Wijkjury Deventer 2023-2024
Lijkt het je ook interessant om deel uit te maken van de WijkJury Deventer? Of ken jij iemand die je dit gunt? Neem dan contact op met roedelchef Nikki Terberg via wijkjury@deventerschouwburg.nl / 06-23762360. Zij vertelt je graag meer over de WijkJury.
En ken je iemand die een goed netwerk heeft om dit uit te zetten, stuur deze oproep zeker door!

"De WijkJury heeft mijn culturele horizon verbreed" - Stephanie

 "Leuk & leerzaam" - Lisette

"Vermakelijk, verrijkend en verrassend" - Marian