WijkJury Deventer


Deventer heeft een WijkJury

Deventer is de 10e stad in Nederland waar onder de hoede van moederorganisatie Female Economy van theatermaakster Adelheid Roosen een WijkJury is opgericht. 

Een WijkJury wordt gevormd door een groep bewoners uit alle wijken van een stad met uiteenlopende culturele achtergronden en sterk variërende leeftijdsgroepen die nooit naar het theater gaan maar daar wel nieuwsgierig naar zijn. Als WijkJury-lid bezoek je ongeveer 10 voorstellingen per jaar, ga je over thema's en keuzes in gesprek met de theatermakers, spreek je elkaar over belevingswerelden en kies je aan het eind van het seizoen een favoriet: de Keuze van de WijkJury. Naast zusterjury's in Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Utrecht, Schiedam, Enschede, Amersfoort, Maastricht en Breda, staat nu ook Deventer in het rijtje! De WijkJury Deventer wordt gedragen door de Deventer Schouwburg en MIMIK onder begeleiding van roedelchef Evi Zaalberg en Female Economy.

De WijkJury Deventer wordt gevormd door Stan, Ola, Max, Sebastiaan, Stephanie, Cecilia, Gulnaz, Marianne, Gemma en Lisette.

Op 13 juli vierden we de Kick-Off met elkaar waarbij uitgebreid tijd was om elkaar te leren kennen, theatertechnicus Koen vertelde over zijn mooie vak en de traditionele bloemenfoto's van de juryleden zijn gemaakt.