WijkJury Deventer


Deventer Schouwburg en MIMIK  zoeken leden voor de WijkJury Deventer

Deventer wordt de 10e stad in Nederland waar onder de hoede van moederorganisatie Female Economy van theatermaakster Adelheid Roosen een WijkJury wordt opgericht. 

Een WijkJury wordt gevormd door een groep bewoners uit alle wijken van een stad met uiteenlopende culturele achtergronden en sterk variërende leeftijdsgroepen die nooit naar het theater gaan maar daar wel nieuwsgierig naar zijn. Als WijkJury-lid bezoek je ongeveer 10 voorstellingen per jaar, ga je over thema's en keuzes in gesprek met de theatermakers, spreek je elkaar over belevingswerelden en kies je aan het eind van het seizoen een favoriet: de Keuze van de WijkJury. Naast zusterjury's in Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Utrecht, Schiedam, Enschede, Amersfoort, Maastricht en Breda, staat nu ook Deventer in het rijtje!

De WijkJury Deventer wordt gedragen door de Deventer Schouwburg en MIMIK onder begeleiding van Female Economy.

Iets voor jou?

Woon jij in Deventer?  Lijkt het je leuk om je mening te geven? Zou je graag meerdere keren het theater bezoeken? Wil jij nieuwe mensen leren kennen? Geef je dan op voor de WijkJury Deventer.

Stuur  voor 10 juni 2022 je naam, korte motivatie en de wijk waarin je woont, naar WijkJury roedelchef Evi Zaalberg via evi@deventerschouwburg.nl. Op 15 en 16 juni vinden de wervingsgesprekken plaats.De WijkJury Deventer komt in juli samen voor een eerste kennismaking. Vanaf september 2022 gaat de WijkJury echt van start.  Er zijn geen kosten verbonden aan dit lidmaatschap.