Theater Orpheus, Theater Hanzehof & Buitensociëteit en de Deventer Schouwburg slaan de handen ineen


Het Apeldoornse Theater Orpheus, het Zutphense Theater Hanzehof & Buitensociëteit en de Deventer Schouwburg slaan graag de handen ineen om alle theaterliefhebbers in de Stedendriehoek te laten genieten van de grote theatergezelschappen uit eigen regio; Gelderland en Overijssel.

Soms kijk je thuis, in het theater van jouw stad en soms ga je uit; naar de ander.
Trots zijn wij als theaters op de diversiteit en kwaliteit van de theatergezelschappen uit Gelderland en Overijssel, waaronder Introdans, Toneelgroep Oostpool, Theater Sonnevanck, Phion, Theatergroep De Jonge Honden en de Nederlandse Reisopera.

Niet elke productie van bovengenoemde gezelschappen doet alle drie onze theaters aan. De programmeurs stemmen gezamenlijk het totale aanbod van deze gezelschappen met elkaar af. Wie speelt er wat in welk van de zalen? 

Zo ontstaat er een evenwichtige verdeling en biedt elk gezelschap overal weer iets ‘eigens’. Uiteraard zit er ook overlap in, simpelweg omdat die voorstellingen dusdanig publiek trekken of zo bijzonder zijn dat het op alle locaties kan spelen. 

Wij als zalen werken graag samen om ons publiek optimaal te bedienen en ze actief te verwijzen naar de andere voorstellingen van bovengenoemde gezelschappen bij de regiotheaters. Want qua reisafstand liggen ze helemaal niet zo ver uit elkaar. Zowel met eigen of openbaar vervoer ben je zo van Deventer in Apeldoorn en Zutphen. Naast dat jij als bezoeker beter op de hoogte bent van het voorstellingen aanbod per gezelschap, zie je zo ook direct of je op aan andere datum die je beter uitkomt als dezelfde voorstelling kunt bezoeken bij een van de andere zalen.

Bekijk hier het totaalaanbod van de regiogezelschappen in onze de drie grote Stedendriehoek theaters en boek ook eens een kaartje ‘bij de buren’!