Workshop: In the Spotlight


Workshop Project 'In de Spotlight':

Een Theatrale workshop om te leren presenteren. Het theater is dé plek waar verhalen verteld worden, de plek waar een lach en een traan hand in hand gaan. Het is de plek waar artiesten op het podium staan om hun verhaal te doen. Een verhaal dat ontroert, dat ontspant, dat op de lachspieren werkt, dat aan het denken zet. Hoe dan ook een verhaal dat iets in de ander raakt.

Wat is er nodig om in die spotlight te staan? Een goede dosis zelfkennis, presentatie techniek en niet in de laatste plaats samenwerking.

In deze workshop ga je op zoek naar de versie van jezelf die een plek in de spotlight wil ervaren. Welke kwaliteiten van jou willen meer gezien worden? Door middel van theatrale oefeningen rondom lichaamsbewustzijn en stemgebruik leer je deze in te zetten en vóór jou te spreken. Theater bestaat alleen door samenwerking. Zonder techniek is er geen licht, zonder publiek geen voorstelling. Samenwerking staat dan ook in deze workshop centraal. Deze ochtend zijn alle deelnemers één team en binnen dit team heeft iedereen de hoofdrol. Hoe is het om zelf in de spotlight te staan?

Meer weten? Voor vragen kun je terecht bij coördinator Ruth Weites ruth@deventerschouwburg.nl