muziek

Fay Claassen & Mike Boddé

Fay Sings Barbra Streisand


vr 28 februari 2025   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Streisand heeft meer dan 60 albums uitgebracht. Uit dit omvangrijke oeuvre presenteert Fay een selectie van haar mooiste songs, inclusief grote hits als Memories en Guilty.

Wie een eerbetoon brengt aan Barbra Streisand moet van goeden huize komen! Dat is voor Fay Claassen, powervrouw van de jazz, dan ook geen probleem. Claassen is een van de meest veelzijdige zangeressen van ons land en behoort tot de Europese top. Dankzij haar indringende stemgeluid beschikt ze over de gave om een nummer zich geheel eigen te maken en weet daarmee haar publiek diep te ontroeren, evenals Barbra Streisand.

Muziekicoon Barbra Streisand (1942) is naast zangeres en songwriter ook actrice, regisseur, schrijfster en producent. Ze won twee Oscars, vijf Emmy’s en tien Grammy’s en alleen al in de Verenigde Staten verkocht ze ruim 68 miljoen albums, wat haar tot de bestverkopende vocalist van de twintigste eeuw maakt. Op 7 november 2023 verscheen haar langverwachte biografie Mijn Naam is Barbra.

Naast haar band wordt Fay op de vleugel begeleid door Mike Boddé. Samen delen zij op geheel eigen wijze en met een vleugje humor, bijzondere anekdotes en verhalen over Barbra met het publiek.

Met: Fay Claassen – vocals

Mike Boddé – vleugel, teksten

Marcel Serierse – drums

Phaedra Quant – bas en backingvocals

Tim Langedijk – gitaar

Tom Beek – saxofoon, keyboards

Lex Amrein - geluid

Muziek en liedteksten: Barbra Streisand

Producent: Groove Music Productions

 

Fay Claassen is bekroond met prestigieuze (inter)nationale muziekprijzen en veelvuldig te gast bij internationale artiesten, orkesten en bigbands. In 2022 won ze haar vierde (!) Award. In maart is Fay evenals onder andere Waylon, gastsolist tijdens een eerbetoon aan Wim Sonneveld met het Metropole Orkest.

Ook interessant voor jou: