muziek

Irish Pub Festival

The Shannons & The Killarneys & Petty Kingdom


za 8 februari 2025   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


zo 9 februari 2025   Kleine zaal

15:30 uur

Bestel snel


The Shannons - The best of Irish folk & country

Een country/folkband met een unieke sound. Bij een show van The Shannons worden liefhebbers van country, Americana en Ierse meezingers helemaal in de watten gelegd! Met muziek van o.a. Dolly Parton, The Dubliners, Dropkick Murphy’s, Johnny Cash, Mumford & Sons, The Pogues, Emmylou Harris en nog vele anderen. Daarnaast spelen The Shannons hun eigen werk, dat precies binnen dit genre valt. Noel en Lynn Shannon hebben jarenlang samen door Europa getourd met onder andere folkmuziek. Nu de basis weer in Nederland is hebben ze hun liefde voor countrymuziek aan de Ierse folk toegevoegd.
,,Countrymuziek past perfect bij de Ierse folk die we al speelden”, zegt Lynn Shannon. ,,Beide muziekstijlen spelen we vanuit ons hart. Dat voelt en ziet het publiek en dat geeft het gevoel dat je als zaal met het publiek een eenheid vormt. De wederzijdse liefde voor muziek”.

Stilstaan is tijdens een show van The Shannons onmogelijk, maar tussen de opzwepende muziek die bijna iedereen wel kent, speelt de band zo af en toe een ballad die het hart raakt.
The Shannons is de meest authentieke Ierse band van Nederland met maar liefst 2 Ierse bandleden! En dat is te merken. De muziek wordt vloeiend gespeeld vanuit de Ierse genen.

The Killarneys - Een reis door de traditionele Ierse muziek afkomstig uit Killarney in County Kerry, het zuidwesten van Ierland

De Killarneys zijn een band met diepe wortels in de rijke tradities van de Ierse muziek. Al 20 jaar maken zij muziek in de lokale pubs en evenementen met hun betoverende optredens waarmee ze zeer populair zijn geworden in hun omgeving.
Met elke noot die ze spelen en elke zin die ze zingen weven ze het tapijt van de Ierse muziek geschiedenis met passie, talent en nooit aflatende toewijding aan hun muzikale vak.
De bandleden zijn allemaal afkomstig uit Killarney met een getalenteerde line-up.

De groei van hun bekendheid is begonnen tijdens de Covid periode, doordat ze hun muziek begonnen te delen via social media.
Vanaf daar nam hun muzikale avontuur serieuzere vormen aan. Ze begonnen met het maken van hun 2e album en een eerste muziek video, welke zelfs werd uitgezonden door Sky TV. Een jaar met geweldige hoogtepunten volgde waarin ze zelfs het podium mochten delen met "The Michael Commins Music Show" in Killarney en Galway, Een kroon op hun werk was toen ze door de wereldberoemde Wolfetones werden uitgenodigd om de support act te zijn van hun 2 uitverkochte shows in het prestigieuze INEC Arena en één van Ierlands grootste festivals; Electric Picnic.

Petty Kingdom

Petty Kingdom is een akoestische Nederlandse band. De Ierse Thomas en Nederlandse Birgit spelen een mix van Ierse folk en akoestische rock en pop. Tijdens de inlopen en na afloop van de concerten spelen ze in de Brasserie en het Theatercafe, zo kom je lekker in de sfeer en geniet je nog even na.

 

Website: Irish Pub Festival

The Shannons

Noel Shannon (IRL); Zang, gitaar, mandoline, harmonies
Lynn Shannon (NL); Zang, gitaar, mandoline, harmonies
Paddy Ryan (IRL); Banjo, elektrische gitaar, bas, harmonies

The Killarneys

William O'Sullivan, zang, cajon, bodhran en spoons;
Dan McCarthy, accordion;
Cliff Fee, zang, gitaar en banjitar
Conor Courtney, junior van de band, zang en gitaar.

Ook interessant voor jou: