musical

Josephine B.

Een leven in revue


za 12 april 2025   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


‘Josephine B.’ vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren 20 van de vorige eeuw maakt Josephine haar debuut op Broadway en wordt zo de eerste zwarte ‘superster’.

Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.

Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar turbulente leven. Met prachtige songs, waaronder enkele evergreens.

Met Channah Hewitt (TINA - De Tina Turner Musical & Les Misérables) als Josephine, omringd door acht knappe, dansende, zingende en spelende mannen en een vijfkoppig live-orkest.

Website: Josephine Baker

Cast: Channah Hewitt, Yoran de Bont, Yannick Plugers, Martijn Vogel en Victor Marinus

Script: Frank van Laecke

Script & Liedteksten: Allard Blom

Muziek: Sam Verhoeven (e.a.)

Regie & choreografie: Martin Michel

Muzikaal leider: Steven van Gool

Decor & kostuum: Arno Bremers

Producent: De Graaf & Cornelissen Entertainment

Foto: Roy Beusker

Ook interessant voor jou: