klassiek

Kamermuziek

Saskia Giorgini (piano)


di 4 februari 2025   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Tijdens het concert van vanavond verhuizen we van Midden-Europa (voor de pauze) naar Frankrijk (na de pauze). Liszt ontbreekt daarbij niet.

Saskia Giorgini ontving haar eerste pianolessen op vierjarige leeftijd. Op haar vijftiende werd zij toegelaten tot de piano-academie ‘Incontri col Maestro’ in Imola, waar ze studeerde bij o.a. Louis Lortie. Zij completeerde haar opleiding in Pinerolo bij Enrico Pace (in januari 2024 te gast in onze serie), in Graz bij Julius Drake en aan het Mozarteum te Salzburg bij Pavel Gililov. Bij de Busoni Piano Competition van 2015 won ze de Chopin Special Prize en in 2016 de International Mozart Competition in Salzburg. Saskia Giorgini geeft solorecitals en werkt, als soliste in pianoconcerten, samen met de belangrijke orkesten en grote dirigenten. Zij heeft een bijzondere liefde voor kamermuziek en treedt op met partners als Vilde Frang, Martin Fröst, Janine Jansen en Mario Brunelli.

De pianiste wordt geprezen om haar feilloze techniek, haar mooie en ontroerende klank, fantasievolle frasering en pure muzikaliteit. De internationale pers was zeer lovend over haar laatste Liszt-albums: ‘Thrilling…flawless’, ‘Her Liszt is simply stunning. Her lyrical signature is just as overwhelming as the technical allure of her playing’ en ‘…a major voice in the world of Liszt’.

LET OP: Je kunt ook alle 7 Kamermuziekconcerten in seizoen 24/25 in één abonnement kopen: klik hier.
*Met uitzondering van het jubileumconcert op 2 oktober 2024.

Website: Kamermuziek Deventer

Beethoven - Andante Favori, in F, WoO 57

Schubert - Twee Scherzi, D593 (nr.1 in Bes, nr.2 in Des)

Liszt - Bénédiction de Dieu dans la solitude, S.173

Fauré - Nocturne nr. 1 in es, op. 33

L. Boulanger - Trois morceaux pour piano

Debussy - Estampes; L’Isle Joyeuse

Ook interessant voor jou: