show

Maartje en Kine

Sneeuwbeesten


wo 11 december 2024   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Maartje en Kine houden evenveel van Franz Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit.

In ‘SNEEUWBEESTEN’ doen Maartje en Kine er alles aan om de ‘julehygge’ (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is ‘julehygge’ (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revue-spektakel propvol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engeland tot Peru. De unieke samenwerking met lokale koren maakt ‘SNEEUWBEESTEN’ tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

‘SNEEUWBEESTEN’ is een voorstelling voor volwassenen, maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Website: Maartje en Kine

U kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire ‘Maartje & Kine Buigen Niet’ - over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje en Kine zijn fameus voor hun ‘Miniconcerten voor Alleenstaanden’ en hun optredens bij onder andere ‘Top 2000 a gogo’, ‘Tijd voor Max’ en ‘Opium’ op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop.

Regie: Titus Tiel Groenestege

Klankbord/tekstbijdrage: Peer Wittenbols

Beeld: Corné van der Stelt

Ook interessant voor jou: