toneel

Mevrouw Ogterop

De eeuwige jachtvelden


za 22 maart 2025   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Een ontroerend verhaal over eenzaamheid, een allesverzengende liefde, een zoektocht naar vaste grond onder de voeten. Naar het boek van Nanne Tepper. 

“Dit leven is voetje voor voetje. En als jij mij bij de hand neemt, dan neem ik jou bij de hand (ik weet het, dit klinkt als een liedje); doen we dit niet dan wankelen we gewoon wat meer. Niemand die daar wakker van ligt, behalve jij en ik.”

We volgen de levens van de kinderen Lisa, Anna en Victor die opgroeien in een desolaat dorp op het platteland. De sfeer in het gezin wordt bepaald door een zwaar drinkende vader en een moeder die haar gezin probeert te ontvluchten. Desondanks, of juist daarom, voelen de kinderen zich vast verbonden met het nest waar ze uit voortkomen. Stukje bij beetje ervaren we de aard van de band tussen de twee oudste kinderen Victor en Lisa. De tedere, intieme lotsverbondenheid, de onbevangen gehechtheid en vooral de onbestemde verwarring door de gevoelens voor elkaar.

In De eeuwige jachtvelden worden we meegenomen in het verhaal van deze kinderen, die ondanks alle ellende de liefde in het vizier houden. De debuutroman van Nanne Tepper (1962-2012) was de literaire sensatie van het jaar en won in 1996 de Anton Wachterprijs. 

'Ze lachen, en ze omhelzen en kussen, en het is vreemd maar prachtig mooi.’

Website: Mevrouw Ogterop

Concept: Lotte Dunselman

Toneelbewerking: Sophie Kassies

Co-regie: Liliane Brakema

Spel: Terri van Splunder, Marcel Osterop en Lotte Dunselman

Live muziek: Joost Dijkema

Kostuums: Freja Roelofs

Mevrouw Ogterop Producties is opgericht door Schouwburg Ogterop in Meppel met als doel om eigenzinnig toneel op Drentse bodem te ontwikkelen. De producties zijn toneelmatig, met een maatschappelijke relevantie en van hoge kwaliteit. De artistieke leiding is in handen van Lotte Dunselman.

'Nanne Tepper heeft het zich bij zijn debuut niet gemakkelijk gemaakt, en dat hij er desondanks in is geslaagd een meeslepende roman te schrijven, voorzien van vitale, vaak zeer geestige dialogen en schaamteloos ontroerende scènes, bewijst zijn niet geringe talent als verteller en als stilist.' | de Volkskrant

‘Een even voortreffelijk als hoogst intrigerend debuut. […] Nanne Tepper is behalve een getalenteerd stilist, een authentiek verteller.’ | De Groene Amsterdammer

‘Het werk van een waarachtig schrijver.’ | NRC Handelsblad

‘Langs talloze perspectiefwisselingen, brieven, herinneringen en herhalingen beneemt Tepper je de adem.’ – Trouw

Ook interessant voor jou: