cabaret

Nina de la Parra

NINA SPEELT


za 24 mei 2025   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Na het succes van Gods Wegen (onderscheiden met de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop 2020/2021) en BloodBitches (geselecteerd voor het NTF 2023) komt Nina de la Parra dit seizoen terug!

Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, verlangen, te voelen en te schaterlachen. Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. En wat is er dan een beter medicijn dan de rauwe, hilarische, overrompelende, grenzen verkennende, sexy, hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra. Kind van twee landen, dochter van toneel en comedy, sister van iedere vrouw.

Nina is een veelzijdige artiest met een verrassende, niet in hokjes te plaatsen stem. Ze is een straatschoffie uit Paramaribo én een elitaire bitch uit Amsterdam-Zuid. Als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder brengt ze haar feministische dubbelbloederige statements op hilarische wijze en houdt zichzelf nooit buiten schot.

Ze krijst, trapt, fluistert, danst, rapt, schrijft en zingt zich een weg naar haar eigen emancipatie. Ze brengt een meertalige mix van cabaret, spoken word, zang, comedy en teksttoneel. Ze is auteur, performer, zangeres, songwriter, regisseuse en community-builder. Ze schrijft het boek MAKE WOMEN COME. Ze zet de FEMILICIOUS op i.s.m. De Kleine Komedie: een nieuwe doorlopende zweterige workshop-avond voor aanstormend vrouwelijk talent.

Ook interessant voor jou: