specials

Reisorkest Arnhem - Seizoensopening

Seizoensopening 2024


za 28 september 2024   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


ReisOrkest Arnhem speelt tijdens deze première prachtige dansmuziek stukken uit diverse culturen over de hele wereld.

Klassieke Westerse muziekstukken met de inspiratie van dansmuziek van diverse componisten zoals Bartok, Tsjaikovski, Bach, Händel, Stravinsky en de Nederlandse componist Theo Loevendie gespeeld. Prachtige volksdansstukken uit Turkije, Griekenland, de Balkan, Noord-Afrika, Iran, Georgië, Azerbaijan, Argentinië, Spanje en nog veel meer om van te genieten.

Dans is altijd heel essentieel geweest voor alle culturen en dans zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder muziek. Dans en dansmuziek zijn krachtige middelen om mensen uit verschillende culturen bij elkaar te brengen en mensen te verbinden, want ook al spreken we elkaars taal niet iedereen spreekt de taal van muziek.

Als ROA (ReisOrkest Arnhem) maken wij samen met ons publiek een muzikale reis door de dansmuziekstukken speciaal gearrangeerd en gecomponeerd voor ons ‘Wereld Danst met ROA’ project.

Concept: Nermin Cingöz

Dirigent: Kanako Abe

Artistiek leider: Selim Doğru

Productieleider: Kardelen Buruk

ReisOrkest Arnhem is een nieuw orkest vol WERELDSE KLASSIEKE KLANKEN. Het eerste concert was in maart 2023 in Musis Sacrum Arnhem. Het 40-jarig jubileum van de Arnhemse El Ele Dans en Muziekschool was voor Nermin Cingöz de aanleiding om dit orkest op te richten. Met haar concept en artistieke visie is het orkest gevormd.

De missie van ReisOrkest Arnhem is het brengen van klassieke westerse muziek dat in aanraking komt met muziek uit diverse culturen en muziekgenres. Daarnaast speelt het orkest onbekende composities uit diverse landen die zelden of nooit in Europa uitgevoerd worden maar ook nieuwe composities die speciaal voor het orkest geschreven zijn. Het ReisOrkest is een orkest dat altijd voor het avontuur gaat. Elk concertprogramma is een zoektocht naar een nieuwe en verrassende muzikale sfeer, kleuren en combinaties.

Ook interessant voor jou: