toneel

't Hooge Nest

Gebaseerd op de bestseller van Roxane van Iperen


do 6 maart 2025   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Als schrijfster Roxane van Iperen samen met haar gezin een oude villa in de bossen van Naarden betrekt, weet ze niets van de geheime geschiedenis van dit huis. Pas tijdens de verbouwing ontdekt ze intrigerende sporen uit het verleden.

Onder de houten vloeren en achter wandpanelen vindt Van Iperen schuilplaatsen en verzetskrantjes. Van Iperen begint aan een jarenlange zoektocht om een reconstructie te kunnen maken van die periode. Zo ontdekt ze dat op het dieptepunt van de oorlog 't Hooge Nest, dankzij twee Joodse zussen, één van de grootste onderduikadressen van Nederland is. Een veilige haven voor vele onderduikers, een doorvoerroute voor het verzet en een plek waar de cultuur rijkelijk bloeit.

De monoloog ’t Hooge Nest wekt, 80 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, het verleden tot leven vanuit het heden. Met een zoektocht door het huis en daarmee door de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en haar bewoners. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller die Roxane van Iperen schreef over dit waargebeurde verhaal. Gespeeld door Fockeline Ouwerkerk (o.a. Bankier van het Verzet, Taal is zeg maar echt mijn ding en Moordvrouw).

Solo Stories, de makers van deze voorstelling, maakten eerder o.a. 'Nu ik je zie' en 'Sonny Boy'.

Website: Solo Stories

Producent: Solo Stories   

Actrice: Fockeline Ouwerkerk

Regie: Benno Hoogveld

Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp

Muziek: Rik Ronner

Decorontwerp: Paul Boereboom

Kostuumontwerp: Glenn Hewitt

Lichtontwerp: Jasper Nijholt

Ook interessant voor jou: