muziek

The Shannons

From greengrass to bluegrass


vr 4 oktober 2024   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Het beste van Ierse folk en country muziek. 

Deze wervelende show van The Shannons vertelt het muzikale verhaal wat ze tijdens hun tours door Europa hebben meegemaakt en hoe hun muziek is ontstaan. Zang en instrumenten worden tussen de drie top muzikanten afgewisseld. Een show waarin het publiek van alles mag, maar niets moet. Er mag uit volle borst meegezongen en gedanst worden! Stilstaan is tijdens een show van The Shannons onmogelijk, maar tussen de opzwepende muziek die bijna iedereen wel kent, speelt de band zo af en toe een ballad die het hart raakt.

The Shannons is de meest authentieke Ierse band van Nederland met maar liefst 2 Ierse bandleden! En dat is te merken. De muziek wordt vloeiend gespeeld vanuit de Ierse genen.

Een country/folkband met een unieke sound. Bij een show van The Shannons worden liefhebbers van country en Ierse meezingers helemaal in de watten gelegd! De afgelopen jaren heeft de band veel bekendheid gekregen en dat heeft ze doen besluiten met hun eigen show de theaters in te gaan. Met muziek van o.a. Dolly Parton, The Dubliners, Dropkick Murphy’s, Johnny Cash, Mumford & Sons, The Pogues, Emmylou Harris en nog vele anderen. Daarnaast spelen The Shannons hun eigen werk, dat precies binnen dit genre valt. Noel en Lynn Shannon hebben jarenlang samen door Europa getourd met onder andere folkmuziek. Nu de basis weer in Nederland is hebben ze hun liefde voor countrymuziek aan de Ierse folk toegevoegd.
,,Countrymuziek past perfect bij de Ierse folk die we al speelden”, zegt Lynn Shannon. ,,Beide muziekstijlen spelen we vanuit ons hart. Dat voelt en ziet het publiek en dat geeft het gevoel dat je als zaal met het publiek een eenheid vormt. De wederzijdse liefde voor muziek”.

Noel Shannon (IRL); Zang, gitaar, mandoline, harmonies
Lynn Shannon (NL); Zang, gitaar, mandoline, harmonies
Paddy Ryan (IRL); Banjo, elektrische gitaar, bas, harmonies

 

Ook interessant voor jou: