jeugd & familie

Theatergroep de Horde (6+)

Tent


zo 30 maart 2025   Kleine zaal

15:00 - 15:50 uur

Verkoop start di 28 mei 10:00


Een visueel reisverslag over je thuis voelen

Jens leeft al haar hele leven in een tent, maar op reis ging ze nooit. Als op een dag haar tent begint te krimpen, is ze genoodzaakt een lange tocht af te leggen naar de oudste en enige tentenmaker die haar kan helpen. Onderweg ontmoet ze wonderlijke mensen, die er stuk voor stuk hun eigen woongewoontes op nahouden. Terwijl ze alles op alles zet om haar kleine katoenen huis te redden, wordt haar idee van thuis steeds groter. Durf jij met Jens op reis?

Tent is een avontuurlijk reisverslag over je thuis voelen en oude zekerheden loslaten, waarin (poppen)spel, objecttheater, maquettes, muziek en camera’s samenkomen. Vanaf 22 december te zien in Theater Het Badhuis in Nijmegen en t/m maart 2025 in verschillende theaters in het land.

Tekst & concept: Eva Gouda

Regie: Ramses Graus

Spel: Lisa Groothof, Maurits van den Berg, Fieke Westland (ArtEZ)

Dramaturgie: De Nieuwe Oost

Lichtontwerp: Bogi Bakker

Techniek: Bram van der Snel

Tent is gecreëerd door Eva Gouda, onder regie van Ramses Graus. De cast bestaat uit Lisa Groothof, Maurits van den Berg en Fieke Westland (ArtEZ). Dramaturgie is verzorgd in samenwerking met De Nieuwe Oost. Lichtontwerp is van de hand van Bogi Bakker, en technische aspecten zijn ondersteund door Bram van der Snel.

Eva Gouda
Eva Gouda is schrijver voor (jeugd)theater, tv en podcast. In 2012 studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU en werkte sindsdien o.a. voor Theatergezelschap BonteHond, Het Filiaal Theatermakers, AVROTROS, BNNVARA, Klikbeet, Collected Works, Kobratheater, Jeugdtheaterbureau Vanaf 2 en Theatergroep De Horde. Humor is van groot belang in haar werk. In 2015 richtte ze daarom sketchgroep Boesjans op na het volgen van cursussen 'sitcom writing' en 'sketch writing' in New York. Verder verspreidt Eva haar liefde voor taal en verhalen door les te geven aan zowel kinderen als volwassen. Dit doet ze o.a. op Buitenkunst, de HKU, Noordje en diverse basisscholen. Recentelijk rondde ze de post-hbo Kunstenaar in de klas af aan de AHK, waarin ze zich verder verdiepte in kunsteducatie.

Ramses Graus
Ramses (1972) studeerde in 1998 af als theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn afstuderen werkte hij o.a. als acteur bij de Utrechtse theatergroep Aluin, won hij in 2001 als helft van het cabaretduo rul de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en regisseerde of speelde hij in meer dan 70 theaterproducties. Van 2009 tot 2023 maakte Ramses deel uit van het artistieke team van gezelschap 'Het Filiaal Theatermakers' in Utrecht waar zijn voorstelling Mevr. Ophelia de zilveren Krekel, en hijzelf de gouden Krekel won voor zijn rol in de Grote Illusionist. Met de voorstellingen van het Filiaal reisde hij van Broadway tot het Opera House in Sydney. Naast spelen en regisseren is hij gespecialiseerd in object theater en maakt hij veel gebruik van video en projecties. Vanaf 2023 is hij artistiek directeur van De Horde in Nijmegen. 

Lisa Groothof
Lisa Groothof studeerde in 2011 af aan de Mime-opleiding op de Amsterdamse Theaterschool. Ze speelde bij groepen als Golden Palace, Toneelschap Beumer&Drost, Carver, BonteHond en MaasTD. Momenteel is ze te zien in de bejubelde voorstelling  Knock-Out van Jakop Ahlbom Company.  Met Maurits van den Berg vormt zij het collectief De  Leedbewakers. Hun eerste voorstelling KØT speelde in binnen- en buitenland en op festivals als Lowlands en Karavaan. De voorstelling is onlangs verfilmd. 

Maurits van den Berg
Maurits van den Berg (1983) studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Momenteel speelt hij in ‘The Neverending Story’, een samenwerking van Het Filiaal Theatermakers, Hiiit en Stadsschouwburg Utrecht. Hij won met de familievoorstelling 'Gasten', gemaakt en gespeeld met Sacha Muller en Sjors Stassen voor Toneelschap Beumer & Drost, de Zilveren Krekel. Verder speelde hij bij o.a. de Jakop Ahlbom Company, Het Houten Huis, BonteHond, De Toneelmakerij, NTjong, Growing up in Public, NNT en Oostpool. Samen met toneel- en scenarioschrijver Rik van den Bos vormt hij samen het gezelschap BERG&BOS. En met Lisa Groothof en Len Lucieer ook 'De Leedbewakers'. Daarnaast componeerde Maurits ook de muziek en soundscapes voor verschillende producties van hemzelf.

Ook interessant voor jou: