cabaret

Valentina Tóth

Wildbloei


do 7 november 2024   Kleine zaal

20:30 uur

Wachtlijst


Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat ‘rising star’ Valentina Tóth door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 is haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei door zowel NRC als de Volkskrant bekroond met een vijf sterren-recensie. 

Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent Valentina de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.

Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

‘Kan er echt zoveel talent in één persoon zitten?’ ★ ★ ★ ★ ★ Volkskrant 

Regie: Stephanie Louwrier

Decor en lichtontwerp: Gilles Pollak

Kostuumontwerp: Aidan Abnet

Spelcoaching: Matthias van de Brul

‘Wildbloei’ is een unieke performance van het megatalent Valentina Tóth’ | ★ ★ ★ ★ ★ Volkskrant 

‘Een overweldigend debuut van cabaretier Valentina Tóth over ‘de hysterische vrouw’.’ ★ ★ ★ ★ ★ NRC

‘Valentina Tóth heeft een perfect debuutprogramma afgeleverd, een frisse wind in kleinkunstland, een wervelwind.’ | Theaterkrant

 

Ook interessant voor jou: