Steun je theater, de artiest en het gezelschap


De coronacrisis betekent een zware slag voor de hele culturele sector. Theaters verliezen in één klap alle inkomsten terwijl de kosten doorlopen. Zo ook de Deventer Schouwburg. Gezelschappen en producenten die al flink geïnvesteerd hebben om een productie te kunnen maken lopen verwachtte inkomsten mis.

Bij voorstellingen die niet verplaatst kunnen worden, betaalt het theater niet alleen de entreegelden terug aan de kaartkopers maar ook een deel van de kosten van de productie aan de producenten en gezelschappen. Hierover zijn goede afspraken gemaakt tussen producenten en gezelschappen en de theaters. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat we er na deze crisis weer kunnen zijn voor ons publiek met mooie voorstellingen die verwonderen, ontroeren, plezieren en ontspannen.  

Hoe kun je ons steunen?

Wij ontvangen veel reacties van onze bezoekers die zich afvragen hoe ze ons kunnen steunen in deze lastige tijden. Wij voelen ons enorm gesteund hierdoor. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje:

  • Heb je kaartjes voor een definitief geannuleerde voorstelling of kun je niet op de nieuwe datum? Vraag geen geld terug maar doneer (een deel van) je kaartje. Je steunt dan niet alleen de Deventer Schouwburg maar ook het gezelschap of de artiest. De donaties worden verdeeld tussen gezelschap/artiest (75%) en het theater (25%).  Je kunt volledig of een deel van je kaartje(s) doneren. Deze mogelijkheid wordt geboden als je mail ontvangt over een definitief geannuleerde of verplaatste voorstelling.
  • Doneer eenmalig een bedrag aan de Deventer Schouwburg tijdens de koop van theatertickets. Met jouw bijdrage steun je direct en je bepaalt zelf het bedrag.
  • Word Vriend van de Deventer Schouwburg  – vanaf 25 euro per jaar ben je al vriend en profiteer van je de vriendenvoordelen zoals voorrang bij de start van de kaartverkoop, zodat jij de beste plaatsen hebt.