Coronacheck-app verplicht bij voorstellingen


Op vrijdag 13 september jl. heeft het kabinet besloten dat wij de 1,5 meter afstand binnen het theater mogen loslaten en op tweederde van de zaalcapaciteit bezoekers mogen ontvangen. Voorwaarde is wel dat we gaan werken met de Coronacheck-app. 
Dit betekent dat je voor elke voorstelling een coronatestbewijs en een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen. Dit geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Je coronatoegangsbewijs is op 3 manieren te verkrijgen:

  • Vaccinatiebewijs: Een volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
  • Herstelbewijs: Een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
  • Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor aanvang van de voorstelling. Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een gratis coronatest.

Open de Coronacheck-app op je telefoon om je coronatoegangsbewijs op te halen, of ga naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen. 
Een aantal dagen voor de voorstelling krijg je een servicemail met de meest actuele informatie over de Coronamaatregelen.

Zo lang we te maken hebben met coronabeperkende maatregelen hanteren we een soepel annuleringbeleid. Dit houdt in dat wanneer je onverhoopt toch coronagerelateerde klachten hebt op de dag van de voorstelling of een positief testresultaat hebt je je kaarten kunt annuleren mits je dit voor aanvang van de voorstelling hebt gemeld. Tot op de dag van de voorstelling kan dit telefonisch via bovenstaand telefoonnummer (tot 15:00 uur) en anders stuur je een mail naar info@deventerschouwburg.nl