Rob van den Hove nieuwe directeur Deventer Schouwburg


Per 1 september neemt Rob van den Hove het directeurschap van de NV Deventer Schouwburg over van Gabriël Oostvogel. Van den Hove combineert het directeurschap van de schouwburg met dat van MIMIK waar hij directeur is en blijft.

Oostvogel was sinds november 2019 directeur ad interim van de Deventer Schouwburg met als opdracht het ontwikkelen van een nieuw toekomstperspectief voor de schouwburg. Nu dat heeft geresulteerd in het plan ‘De Nieuwe Keizer’ én de gemeenteraad heeft besloten daarvoor een reservering te doen, is het tijd voor een invulling van het directeurschap gericht op die nieuwe toekomst. Met Rob van den Hove is daarvoor de juiste kandidaat gevonden.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Frans Holleman: "We zijn heel blij met het werk dat gedaan is. Rob’s betrokkenheid bij de ontwikkeling tot nu toe maakt dat we alle vertrouwen hebben in het proces en het eindresultaat.

Van den Hove: “Ik heb er erg veel zin in om de potentie van ‘De Nieuwe Keizer’ daadwerkelijk te realiseren. Het plan sluit naadloos aan op de ambities van de stad en de plannen voor Stadscampus de Kien. De combinatie met MIMIK is bovendien een belangrijke uitwerking van de wens tot meer samenwerking in de culturele sector.