Pia Douwes hoofdrol in musical The Prom


Volgend seizoen komt de Broadway hit The Prom naar Deventer! En niemand minder dan Pia Douwes zal de hoofdrol gaan vertolken. Het is dan drie jaar geleden dat deze grote musicalster in een Nederlandse theaterproductie te zien was. Pia Douwes zal in de voorstelling de rol van Dee Dee Allen spelen, een rol die Meryl Streep in de verfilming van de musical vertolkte.

"De rol van Dee Dee Allen, een ervaren maar ook een narcistische en uitgerangeerde musicalactrice, is geweldig om te spelen. Ik heb uiteraard de film gezien en ik verheug me om volgend jaar te gaan repeteren met een ongetwijfeld geweldige cast." - aldus Pia Douwes 

Het verhaal
Tien jaar geleden werd in Mississippi een schoolfeest afgelast om te voorkomen dat een lesbische scholiere haar vriendinnetje als date mee zou nemen. Dit vormde de basis voor het script van de succesvolle Broadway-musical. Daarin volgen we vier uitgerangeerde Broadway-artiesten die besluiten af te reizen naar een conservatieve provinciestad om het meisje Emma te steunen in haar strijd om openlijk met haar vriendin Alyssa naar het eindejaarbal (The Prom) te mogen komen. Maar de homofobe voorzitter van de ouderraad, die later de moeder van het vriendinnetje blijkt te zijn, blaast het hele feest af. De Broadway-artiesten hebben in eerste instantie niet zozeer de intentie om Emma te helpen, maar met name hun eigen imago’s op te poetsen en in the picture te blijven. Een narcistische pr-stunt van jewelste dus. Toch slagen de vier uiteindelijk in hun opzet en komen ook zij tot besef dat het in het leven om meer draait dan om roem.

Meld je via onze website aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de start van de verkoop.

Vast in de stemming komen? Kijk dan de film met o.a. Meryl Streep en James Corden op Netflix.